SON DAKİKA

TSO Meclis Üyelerine Bile Hesap vermiyor…Başkan Meclis’e katılmayıp Ankara’ya gitmiş

TSO Meclis Üyelerine Bile Hesap vermiyor…Başkan Meclis’e katılmayıp Ankara’ya gitmiş
A- A+

Malatya Yeni Ses

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı toplantısı, Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkan vekili olarak görev yaparken hakkında çıkan usulsüzlük iddiaları konusunda Meclis Üyelerini bilgilendirmeyen TSO Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu katılmadan yapıldı. Toplantı da TSO’nun kurumsal ve temsil kimliğinin bu kadar tartışıldığı bir dönemde TSO Yönetim Kurulu’ndan hesap soramayan TSO Meclis Başkanı Hasan Özkan, kendilerine dışarıdan müdahalede bulunulduğunu iddia etti.  Özkan, TSO’nun hangi proje ve çalışmasının kimler tarafından engellendiği konusunda ise bilgi vermedi.

 

8-9 bin üyeyi temsil ettiklerini aktaran TSO meclis başkanı Hasan Özkan, TSO’nun 40 yıl sonra ilk defa Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyetine neden temsilci gönderilmediği konusunda TSO Yönetim Kurulu’ndan bilgi talep etmediği gibi, usulsüzlükler hakkında tek kelime etmedi.

 

-Sadıkoğlu toplantıya katılmadı, Ankara’ya gitmiş…

 

TSO Meclisi Eylül Ayı toplantısı, Oda’nın binasındaki Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi  olması nedeniyle Ankara’ya giden TSO Başkanı Ouzhan Sadıkoğlu katılmadı. Hakkındaki usulsüzlük iddiaları konusunda TSO Meclis Üyelerine bilgi ve hesap vermesi gereken TSO Başkanı Sadıkoğlu’nun bu süreçte toplantıya katılmaması ve Ankara’daki toplantı ile TSO Meclis toplantısının denk getirilmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

 

-TSO Meclis Başkanından itiraf… “TSO Meclisi çalışmıyor”

 

TSO Meclis Başkanı Hasan Özkan, Meclis Toplantısının açılışında yaptığı “geleneksel açıklamasında” ilginç tespit ve detaylara yer verirken, çoğunluğu kendi gruplarında olan TSO Meclis Üyeleri hakkında ilginç bir itirafta bulundu.

TSO Başkanı Özkan şöyle konuştu; “İllaki her sektörün sıkıntısı vardır. Bu sıkıntıları muhakkak suretle buraya yansıtmak lazım. Yansıtmanın yolu da çalışmaktır, komite çalışmasıdır, komite çalışmadan ‘Sen yapıyorum, çalışıyorum’ derse kimse inanmaz. Yani ben inanmam en azından.  Komitelerin bu sebeple düzgün bir şekilde çalışmalarını yapması hem üyelerimize karşı hem de görev olarak hatırlatmak istedim.”

 

-TSO Meclis Başkanı çoğunluğu kendilerinde olan üyeleri de uyardı, “Ya toplantıya gelin, yada yedeğinize devredin”

 

TSO Meclis Başkanı Hasan Özkan, geleneksel açılış konuşmasında yine çoğunluğu kendi grubunda olan TSO Meclis Üyelerinin, Meclis Toplantılarına katılmaları konusunda da uyarıda bulunarak, ilginç bir gönderme yaptı; “İşi çok olan arkadaşımız varsa yedeği vardır ona devredebilir, gayet doğal.” dedi.

 

Özkan şöyle konuştu; “Üyelerin Meclise devamı çok önemli, elzemdir. Yani insanların işleri elbetteki olabilir, saygı gösteririz, ama süreklilik arz ederse doğru değil. En azından bundan sonra dikkat etmek lazım. İşi çok olan arkadaşımız varsa yedeği vardır ona devredebilir, gayet doğal. 7 bin üye vardı biz buraya geldiğimizde, en azında öyle söyleniyordu, şu anda 8 bin-9 bin üyeden bahsediliyor. Bu 8-9 bin üyenin çıkarları muhafaza edilmeli. Bu muhafazada ebetteki Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine düşer, yani hepimize düşer. İşin doğrusu iki ayrı gruptan geldik, ama efemdim hiçbir zaman bakış tarzımız şu olmadı, ‘Efem bu arkadaşlarımız bir grup, biz bur grup’ öyle değil yani. Hepimiz biriz yani. Buradaki her bir arkadaşımızın seçilerek geldiğini biliyorum, hepinizi kıymetli olduğunu biliyorum. Adil olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz ve adiliz de yani.”

 

- “Haddi olmayan insanların bizi yönetmeyle alakalı, yani zarflamaları doğru değil”… Peki başkan kim bunlar?

 

TSO Meclis Başkanı Hasan Özkan, geleneksel açılış konuşmasının başında Meclis Komitelerinin çalışmadığını ve üyelerin toplantıya katılmadığını itiraf ederek, bu konudaki rahatsızlığını dile getirmesine karşın, konuşmasının son bölümünde, TSO’ya müdahalede bulunulduğunu iddia etti. Özkan, kimlerin TSO’ya nasıl ve ne şekilde müdahalede bulunulduğu konusunda ise açıklık getirmedi.

 

TSO Meclis Başkanı Hasan Özkan’ın konuşması şu şekilde; “Üyelerin çıkarlarını muhafaza etmek her şeyin üzerindedir. Siyasi bir erkemiz asla yok. Siyasi bir talebimiz asla yok. Efendim aklına gelende bizi yönetmek için uğraşmamalı diye düşünüyorum. Yani çok çirkin şeyler.  Haddi olmayan insanların bizi yönetmeyle alakalı, yani zarflamaları doğru değil. Çok kısa bir süre sonra seçim yapılacak. İnşallah daha üretken, daha kuvvetli, daha etkili insanlar gelir, efendim Malatya’ya bir şeyler katarlar yani. Eğer bir şey katmayacaksa da bir anlamı da yok zaten. Şundan dolayı hatırlatmak istedim; Ticaret ve Sanayi Odası siyasi bir noktası olmadığından dolayı, ticari olduğundan dolayı, işletmeleri temsil ettiğinden dolayı hepimiz biriz yani.  Herkesten faydalanırız, herkesi severiz, herkese saygı da gösteririz. Sevmek ve saygı göstermek te asla bize müdahale etme anlamına gelmez. Buna müsaade etmek anlamına gelmez. Bunu da haddim olmadan söylemiş olayım.”

www.malatyayenises.com

 

 

NOT: Haberde kullanılan fotoğraf TSO Meclis Başkanı Hasan Özkan’ın sosyal medya hesabından alınmıştır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar