SON DAKİKA

Özel halk otobüsü başına 5 bin TL parasal yardım

Özel halk otobüsü başına 5 bin TL parasal yardım
A- A+
Reklam

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantıları Salı günü yapılan dördüncü birleşimi ile sona erdi.

Meclis Başkanvekili Vahap Erdem’in başkanlığında gerçekleştirilen Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısını, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksekokulu Yerel yönetimler Programı öğrencileri de ‘uygulamalı ders’ kapsamında takip etti.

Malatyahaber.com’dan Güler Hazar Doğan’ın haberine göre;  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın katılmadığı Mart ayı Büyükşehir Belediye Meclis toplantısının dördüncü ve son oturumunda, görüşülen gündem maddelerinde ağırlığı imar değişikliği ve ulaşıma ilişkin konular oluşturdu. Meclis üyelerinin tartışma odağında ise özel halk otobüslerine yapılması kararlaştırılan parasal yardımın kapsamının genişletilerek, yardımın J plaka araç sahiplerine de yapılması önerisi yer aldı.

 

Özel Halk Otobüsü işletmecilerine 5’er bin TL yardım kararı

 Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ulaşım Daire Başkanlığı’nın, “Şehir içi toplu taşıma sağlayan özel halk otobüslerine gelir desteği sağlanması hakkındaki teklif”in görüşülmesi sonrasında, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 118 özel halk otobüsü için, toplamda 590 bin TL tutarında parasal destek sağlanması yönünde karar alındı. Buna göre, her bir özel halk otobüsü başına 5 bin TL parasal yardım yapılmış olacak.

Bu maddenin görüşülmesi sırasında, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Akçadağ Belediye Meclis Üyesi’nin İbrahim Fehmi Kütan, özel halk otobüslerine yapılan yardımı desteklediklerini ancak, kırsal mahallelerde toplu taşıma yapan J plakalı araçların da bu yardıma ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

J Plakalı araçlara da hızla artan akaryakıt fiyatları nedeniyle destek verilmesi gerektiğini savunan Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili ve CHP’li üyeleri, J plakalı araçların önemli bir kamusal hizmeti yerine getirdiğini belirterek, özel halk otobüslerine yapılan yardımın bu araçlar için de yapılmasını istediler.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde konuya ilişkin bilgi veren Genel Sekreter Cemal Nogay, bu tür yardımların belediyenin ekonomik kapasitesi doğrultusunda yaptıklarını ifade ederek, J plaka ile ilgili önerilerin imkanlar ölçüsünde görüşülebileceğini kaydetti.

 

Kabul edilen diğer maddelerde neler var?

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı son birleşiminde alınan diğer kararlar ise şöyle:

- Battalgazi – Hidayet Mahallesi kentsel dönüşüm alanı sınırları içinde yer alan 1470 ada, 2,3,4,5,6,7 numaralı parsellerde 1 / 1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği yapılarak, burada bir anaokulu için alan açılması kararlaştırıldı.

- Battalgazi – Sancaktar Mahallesi sınırları içinde 3190 ada 2 numaralı parsele anaokulu alanı eklenmesi kararlaştırıldı.

- Yeşilyurt Yaka ve Özalper Mahallelerindeki güneş enerjisi santrallerinin (GES) işletme haklarının yeniden Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi kabul edildi.

- Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerindeki Malatya Akıllı Bisiklet Sistemi (MABİS) 2. Etap kapsamında 15 noktada akıllı bisiklet istasyonu işletme hakkının MOTAŞ A.Ş.’ne verilmesi kabul edildi.

- Malatya’da kuruluş çalışmaları devam eden Polis Özel Harekât personelinin konaklaması için, Battalgazi – Bahçebaşı Mahallesi’nde Polisevi Hizmet Binası ve Yeşilyurt –Tecde Mahallesi’nde Sümer Polis Merkezi Amirliği Hizmet binası yapılması ile ilgili, arsa karşılığında inşaat protokolü için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yetki verilmesi kabul edildi.

- Arapgir ilçesi Kentsel Sit Alanını kapsayan 142 hektarlık alanda hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planları hakkındaki Bayındırlık komisyonu Raporu kabul edildi.

 Battalgazi MYO Yerel Yönetim öğrencileri de toplantıyı takip etti

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısı son birleşimini, , Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi MYO Yerel yönetimler Programı 2. Sınıf    öğrencileri de takip etti.

Geleceğin, donanımlı yerel yönetim kadrolarını yetiştiren Battalgazi MYO yerel Yönetimler Programı, öğrencilerin teorik bilgilerinin yanı sıra yerel yönetimlerdeki pratik işleyişi de yerinde izlemek amacıyla her yıl bir dersini belediye meclis toplantılarını takip ederek hayata geçiriyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Vahap Erdem, toplantının açılış konuşmasında, Battalgazi MYO’nun, yerel yönetimlere akademik bakımdan yetişmiş ve donanımlı kadrolar yetiştirdiğini söyledi. Meclis Başkanvekili Vahap Erdem, “Bugünkü toplantımızda, Battalgazi Meslek Yüksekokulu Yerel yönetimler Programı öğrencilerini ve hocaları Niyazi Doğan’ı burada görmekten son derece memnun olduk. İnanıyorum ki, sevgili öğrencilerimizin burada edinecekleri izlenim ve bilgeler, yerel yönetim pratiğini öğrenmeleri açısından büyük fayda sağlayacaktır. Hoş geldiniz” dedi.

 Başkanlar, öğrencilere günün anısına hediyeler sundu

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı sonrasında, Başkanvekili Vahap Erdem, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili üyesi Özlem Pelitoğlu, İYİ Partili Meclis Üyesi Murat Alabaş, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cevdet Atalan ve Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, Battalgazi MYO Yerel Yönetimler Programı öğrencilerine günün anısına çeşitli hediyeler sundu.

MALATYA'DA NELER VAR... İŞTE O VİDEOLAR

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar