SON DAKİKA

"19 Mayıs milletin egemenliğine giden yolun başlangıcıdır"

A- A+

"19 Mayıs milletin egemenliğine giden yolun başlangıcıdır"

Malatya Valisi Hulusi Şahin, 9 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." sözlerindeki manasına uygun olarak Türk Gençliğine emanet edilmiştir." dedi.

 

Malatya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınlanan mesajlar şu şekilde:

 

Malatya Valisi Hulusi Şahin

"Tarih boyunca devletlerin ve milletlerin kaderlerini tayin eden önemli dönüm noktaları vardır. Türk tarihinin dönüm noktası da, yurdumuzun dört bir yandan işgal altına alındığı bir dönemde Samsun’dan başlatılan bağımsızlık mücadelesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurdun içinde bulunduğu şartlar karşısında, istiklal mücadelesini fiilen başlatmak ve yeni bir devletin kuruluş yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken, birçok cephede ölüm kalım mücadelesi veren Aziz Milletimizin vatan, bayrak ve bağımsız yaşama kararlılığından güç almıştır.

Bu milli ruhla, Kurtuluş Savaşı zaferle taçlanmış ve millet egemenliğine dayanan, bağımsız bir devletin kurulmasını mümkün kılmıştır.

19 Mayıs 1919’da Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki silah arkadaşlarının Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." sözlerindeki manasına uygun olarak Türk Gençliğine emanet edilmiştir.

Geleceğimizin teminatı gençler, bu değerli emaneti sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak en önemli görevinizdir. Kendinizi gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, gençlerine verdiği önemi ifade eden bu emanetin şuurunda olan evlatlarımızın; devletimize, vatanımıza, bayrağımıza ve milletimizin özgür iradesine ilelebet sahip çıkacaklarına, bu mukaddes değerleri canlarından aziz bilerek koruyacaklarına yürekten inanıyoruz.

19 Mayıs 1919'un 103'üncü yıldönümünde, bu toprakları bize vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve İstiklal Mücadelemizin aziz kahramanlarını, vatanımızın bütünlüğü için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve tâzimle anıyor, tüm gençlerimizin ve vatandaşlarımızın Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Ağbaba, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada 19 Mayıs 1919'un, Türkiye'de değişimin başlangıç tarihi olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi: "19 Mayıs; 23 Nisan'ın, 30 Ağustos'un, 29 Ekim'in, müjdeleyicisidir. Bu nedenle, 19 Mayıs Türkiye'nin devrim tarihinin temelinin atıldığı gündür. Bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci olan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, memleketi işgal eden yedi düvele karşı attığı ilk adımın, Anadolu topraklarında dalga dalga büyüyerek, dünya tarihine geçen bir direniş destanının başlangıç tarihidir” dedi.

Ağbaba, “19 Mayıs aynı zamanda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Doğum günüm' dediği tarihtir. Atatürk işte böylesine önemli bir günü gençliğe armağan etmiştir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet'i emanet, 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlerin durumu aslında ülkemizin de içinde bulunduğu durumun en iyi göstergesidir. Gençlerimiz ne yazık ki işsizlik ve geleceksizlik arasında umutsuzluğa sürüklenmiş durumda. Her üç gençten biri işsiz. Milyonlarca genç ne eğitimde ne istihdamda. gençlerin büyük oranda yurtdışına göçme isteği gibi olumsuzluklara bakınca iktidarın gençlik politikalarının da çöküşüne tanık oluyoruz.”İfadelerini kullandı.

Ağbaba, başta Büyük Atatürk olmak üzere kurtuluş mücadelesi veren dava arkadaşlarını ve şehitleri saygı ve minnetle anarak gençlerin çağdaş, bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye için 1919'dan beri sürdürülen mücadeleyi sonsuza kadar devam ettireceklerine yürekten inandığını belirterek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

MHP Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu

“19 Mayıs  1919’da Samsun’da atılan ilk adımın, 103. Yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Tarihini bilen, özüne sahip çıkan, ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler tarihin sonuna kadar var olmayı başaracak olan milletlerdir.

Bu nedenledir ki, Türkler, tarihin bilinen ilk zamanlarından beri millet olarak vardır ve kıyamete kadar da varlığını koruyacaktır.

Türk milleti tarih sahnesine çıktığından beri bağımsız yaşamanın dışında ikinci bir yol ve tercih tanımamış, aksi dayatmaları hüsrana uğratmıştır. Türklük asırlar boyunca özgürlüğüne sımsıkı sarılmış, kaynaklarından kopmadan kutlu varlığını idame ve idare etmeyi başarmıştır.

Bu nedenle hem tarih yazmış, hem de tarihe yön vermiştir.

İşte 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin bu yeniden doğuşunun başlanıgıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir.

Türk İstiklâl tarihinde hayatî bir dönüm noktasını ifade eden 19 Mayıs, günümüz ve geleceğimiz bakımından da çok önem arz eden bir hareketin başlangıcıdır. 19 Mayıs'ta alevlenmeye başlayan milli bilinç, kısa süre içinde dalga dalga bütün Anadoluya yayılmıştır.

19 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Samsun kıyılarına doğru istiklal seferine çıkan Bandırma Vapuru inancı, iradeyi ve istikbal özlemlerini tüm anadoluya taşımış, böylelikle Milli Mücadele’nin sönmeyecek ateşi tutuşturulmuş, Yüce Türk Milleti şanlı tarihine yeni bir destan eklemiştir.

19 Mayıs, Türk milletinin yeniden doğruluşu, zalimlere dik duruşudur.

19 Mayıs, haksızlığa meydan okuyan Türk milletinin, Türklüğün gür sesidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk kazanılan zafer ile birlikte, bu zaferi çağlara taşıyacak ve yenilerini ekleyecek, muasır medeniyet seviyesinin gelecek yüzyılda belirleyicisi olacak olan Türk Gençliğin’e emanet etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdanî emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız" sözüyle gençliğe olan güvenini, "Bütün ümidim gençliktedir" sözüyle de beklentilerini dile getirmiştir.

Yüreği millet sevgisi ile dolu, ahlaklı ve imanlı; milletine, ülkesine, ailesine, kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olan,yüksek ülküleri amaçlamış Ülkemizin, Ülkülerimizin teminatı ve Milli Egemenlik mirasını devralacak gençlerimizin, bayramlarını yürekten kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919’un 103. yıldönümünde; aziz milletimizin bayramını içtenlikle kutluyor; Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucu Başbuğu Mustafa Kemal Atatürk, kurucu kahramanları, muhterem gazilerimizi, aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Gürkan, yayınladığı mesajında şunları dile getirdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 103. yıldönümünü kutluyoruz. Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan başlayıp, tüm vatan sathına yayılmıştır.

Bu meşale, milletimizin hürriyete olan inancı ile birleşerek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlamış, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmış ve aydınlatmaya devam etmektedir.

Ecdadımızın bu kutlu yürüyüşü ve tarihe altın harflerle düşülen mücadelesi, aynı zamanda başka milletlerin bağımsızlık yolunda attıkları adımlara da örnek olmuştur.

19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi ise Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğu güvenin bir göstergesidir. Bu aziz vatanın bizlere emanet edildiğinin bilinciyle, tarihimize ve değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi millet olarak hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayretinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Çınar, “ 19 Mayıs 1919 hürriyetinden vazgeçmeyen, esareti kabul etmeyen, zulme asla boyun eğmeyen aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımı, milletimizin yeniden dirilişidir.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması, millet iradesine dayanan tam bağımsız devlet kurma yolunda atılan ilk adım olmuştur. Bağımsızlığımızın önündeki tüm engelleri yok eden onurlu ve şanlı bir mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs en karanlık anlarda bile yurt sevgisiyle omuz omuza mücadele edenlerin tarihidir.

Tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşünün sembolü olan 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan özgürlük ve bağımsızlık meşalesi, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde ilelebet yolumuzu aydınlatacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı bu günün, aynı zamanda, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak armağan edilmesi de ayrı bir önem taşımaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet edilmiştir ve ülkemizin geleceği, kendini her anlamda çok iyi yetiştirmiş gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Gençlerimize güveniyor, 103 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesini layıkıyla geleceğe taşıyacaklarına inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve değerli hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Güder, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Güder, mesajında Türk milletinin, 19 Mayıs 1919'da "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım" diyerek işgalcilere ve emperyalizme büyük bir cevap verdiğini belirtti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. 19 Mayıs 1919’da temelleri atılan Kurtuluş mücadelemizin 103. yıldönümüne ulaşmanın kıvancını, coşkusunu ve heyecanını yaşadığını dile getiren Başkan Güder, mesajında, millete vurulmak istenen esaret zincirlerinin, 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Paşa ile Samsun’a çıkan bir grup fedakar insanın öncülüğünde, Türk milletinin gayreti ve Allah'ın yardımıyla kırılıp atıldığını vurguladı.

Başkan Güder, 19 Mayıs ruhunun, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışına, 30 Ağustos'ta büyük bir zafere ve 29 Ekim'de de Cumhuriyet'in ilanına dönüştüğüne işaret ederek, "19 Mayıs, istiklalimizin ve istikbalimizin adıdır. 19 Mayıs, vatan aşkıyla bir milletin tek vücut olarak harekete geçtiği, işgalin ardından hiç vakit kaybetmeden, vatan toprağında bir gün bile esir kalmadan yeni bir devlete giden yolda atılan önemli bir adım, Erzurum ve Sivas kongreleriyle milli mücadele ve kurtuluş paydasında buluşmuş olan necip milletimizin Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerine koyduğu ilk harçtır. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğruna bundan 103 yıl önce yakılan kurtuluş ateşinin tüm Anadolu’yu sarmasıyla, milletimiz hürriyeti için neler yapabileceğini tüm cihana bir kez daha göstermiştir. Bizi biz yapan ve her şeyden önemlisi bu vatan topraklarında hepimizi tek bir vücut, tek bir dava ve tak bir vatan için bir araya getiren günlerden biri olan 19 Mayıs, geleceğimiz olan gençliğimize bırakacağımız en önemli miraslarımızdan biridir. Tarih boyunca dün olduğu gibi bugün de millet olarak gençliğimize, geleceğimize olan itimadımız her zamankinden daha fazladır. 19 Mayıs 1919'da yakılan istiklal ateşi bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin ecdadına ve tarihine bağlı gençlerinin elinde ilk günkü gibi alev alev yanmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyor, bu günümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz

"Bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayram’ımızın 103 yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

İstiklal Savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, hiçbir zorluğa boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık- yokluk mücadelesinin ilk adımı olmuştur

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden yeniden tekrar doğuşudur. Bu ilk adımla yakılan İstiklal Meşalesi, Amasya, Erzurum ve Sivas’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşmış bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk  her zaman Türk Gençliğine güvenmiş ve Cumhuriyetimizi  O’nlara emanet etmiştir. Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük mücadeleleri ile kurulan Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizi bu yoldan döndürmeye çalışanlar her zaman olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklarını unutmasınlar.

Bugün yaşadığımız sorun ve sıkıntıların milletçe üstünden geleceğimize olan inancım, Atamızın Gençliğe hitabesinde ifadesini bulan, “  Ey Türk İstikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” Sözlerinde saklıdır.

Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum."

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) BaşkanıKeskin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “19 Mayıs 1919 ruhu ve iradesi; bugün milletimizin yüreğinde ki tazeliğini korumakta ve yaşatılmaktadır.” dedi.

Keskin’in mesajı şöyle:

“19 Mayıs 1919 tarihi Türk milleti için Samsun'da atılan bir dönüm noktası, uçurumdan geri dönüşün ilk adımı, milletin egemenliğine giden yolun başlangıcıdır.

103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 19 Mayıs 1919'da başlayan süreç, umutsuzluk, yoksulluk, yılgınlık içinde ve hareketsiz kalmış millet varlığına olan inancın ifadesi ve milli onurun dirilişidir.

19 Mayıs 1919 ruhu ve iradesi; bugün milletimizin yüreğinde ki tazeliğini korumakta ve yaşatılmaktadır.

Esnaf camiası olarak; Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, saygı ve gönül borcuyla anıyoruz.”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları

103. yıl dolayısıyla, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları, şu mesajı yayınladı:

"Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Paşa’nın, 3 yıl 3 ay 22 gün süren kutlu yürüyüşünün 19 Mayıs 1919’da Samsun Limanı’nda atılan İLK ADIM’ının 103. yıldönümünü kutluyoruz.

103 yıl sonra yine iç ve dış sorunlarla boğuşuyoruz. Yine emperyalizm boğazımıza çökmüş, ülkemizi bölmek için oyun üzerine oyun kuruyor. Yine karanlık güçler ve hain işbirlikçileri iş başında. Üstelik günümüz koşullarının yarattığı, sayıları milyonları bulan ve demografik yapımızı tarumar eden geçici (!) sığınmacılar ve benzeri başka sorunlarımız da var. 1919’un karanlık tablosundan farklı olarak, güzel yurdumuz bir silahlı işgal altında değil tabii, ama kimi zihinlerin işgal edildiği gün gibi ortada.

Bütün bu olumsuzluklara karşın;

• Yüz yıl önce Ulusal Kurtuluş Savaşını zafere ulaştıran, Cumhuriyeti kuran, Aydınlanma Devrimleri ile Ulusumuza çağ atlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliği gibi,

• Türk Ulusu’nun bağımsızlık tutkusu, Laik Cumhuriyet ve demokrasi bağlılığı gibi,

• 103 yıl önceye göre çok daha eğitimli ve zengin insan kaynağımız gibi,

• Milli Mücadeledeki cesaret ve kararlılıklarını sürdüren kahraman kadınlarımız ve her yaştan gençlerimiz gibi,

• Kemalist düşünceyi ve Cumhuriyet değerlerini yeniden halkımıza ulaştıran, deneyimli, eğitimli, gözü pek devrimci kadrolara sahip, ülke sathına yayılmış ve 33 yıl önce bugün kurulmuş ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ gibi  ufkumuzu aydınlatan, umudumuzu yükselten, Ulusumuzu yüreklendiren çok önemli değerlerimiz var.

30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi sonrası, 13 Kasım 1918 günü İstanbul’a gelen Mustafa Kemal Paşa, Boğaz’a demirlemiş emperyalist donanmasını gördüğünde -Ulusuna duyduğu güvenle- “Geldikleri gibi giderler” demiş ve asla terk etmediği bu inançla İstanbul’da geçirdiği 6 ay boyunca kafasında kurguladığı zaferin planlarını ilmek ilmek örmüş, kendisini hayalci bulanlara karşın Bandırma vapuruna binme cesaretini gösteren 18 adsız kahramanla Samsun’dan başlayarak Türk Milleti’ni ayağa kaldırmıştı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geldikleri gibi giderler” sözü, işgalcilerin kendiliklerinden gidecekleri hayaline değil, akıl ve bilime dayalı YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM şiarına dayanıyordu

Amasya Genelgesinden Erzurum Kongresine, Sivas Kongresinden, Büyük Millet Meclisi’ne, Birinci ve İkinci İnönü zaferlerinden Sakarya ve Dumlupınar’a, İzmir rıhtımından Mudanya’ya, Lozan’a, Montrö ve Hatay’a kadar hep ANTİEMPERYALİST ve TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE hedefli KEMALİST İDEOLOJİ izlenecekti.

Bu tarihin en haklı, en ahlâklı ve en namuslu mücadelesini veren Kuvayı Milliyecilerin önü, emperyalist işgalciler kadar, Osmanlı Sarayı’nın Vahdettinleri, Damat Feritleri, Ali Kemalleri, Kuvayı İnzibatiyecileri, Anzavur Ahmetleri ile gerici isyancılar ve emperyalizmin kadim işbirlikçileri dinci yapılanmalar tarafından da kesilmek istendi. Tıpkı bugün ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’nin önünün kesilmek istenmesi gibi. Tıpkı Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurduktan 8,5 ay sonra katledilmesi gibi. Tıpkı kurucumuz Doç. Dr. Bahriye Üçok’un, Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın paramparça edilmeleri, Genel Başkanımız Şener Eruygur ve pek çok yöneticimizin iktidar destekli FETÖ kumpas davaları ile zindana atılmaları gibi…

Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları için, Toros dağlarında, Istrancalarda, Kaçkarlarda, Antep’te, Ege’de yanan çoban ateşleri umut ışığı olmuş, yurdun her köşesinde kurulan Müdafaa-i Hukuk ve Reddi İlhak cemiyetleri ile Kuvayı Milliye örgütleri O’nun milletin azim ve kararını harekete geçirme çabasına omuz vermede halka önderlik etmişti. Günümüzde de ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ, binlerce Mustafa Kemal’in Askeri olan üyesi ve bugünün Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olma bilinci ile Atatürk’ün 20 Ekim 1927 günü GENÇLİĞE HİTABE’si ile verdiği görevinin başında, Milletinin hizmetindedir.

103 yıl önce güneş bir 19 Mayıs sabahı Samsun’dan doğmuştu. O GÜNEŞ YENİDEN DOĞACAK,  inanıyoruz. Çünkü; Ulusumuza güveniyoruz. Çünkü Türk Ulusu “Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile, âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.” diyen o büyük devrimciyi hiç yanıltmadı, yine yanıltmayacaktır.

19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Türkiye Cumhuriyeti’ne kanları ve canlarıyla hayat veren Kemalist Devrimcileri şükran ve saygıyla anarken, ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİMİZ’in kurucularını ve ödenemez emekleri ile bugüne ulaştıran yüz binlerce Atatürkçüyü minnetle yad ediyor, yaşamlarını sürdürenlere sağlık ve esenlik diliyoruz.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; KEMALİZM’in namus sesini bir SİS ÇANI gibi yurdumuz semalarına asma ve yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşma azim ve kararımızı yineliyor, Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz."

MALATYA GÜNDEMİNİN VİDEO HABERLERİNİ GÖRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ...

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar