SON DAKİKA

Malatya ve Adıyaman’a dev hibe!

Malatya ve Adıyaman’a dev hibe!
A- A+

Depremin etkilediği Adıyaman ve Malatya illerinde, Hayata Destek Derneği ve Diakonie Katastrophenhilfe tarafından desteklenen "Yerelin Liderliğinde Güçlenme Programı" başlatıldı. Bu programla, Adıyaman ve Malatya'daki yerel topluluklar için mikro hibe desteği sağlanacak, böylece kendi ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirmeleri teşvik edilecek.

Hayata Destek Derneği, Diakonie Katastrophenhilfe'nin desteğiyle yürütülecek olan "Yerelin Liderliğinde Güçlenme Programı" için başvuruları almaya başladı. 

Elazığ Haber ’de yer alan habere göre; Program, depremden etkilenen yerel toplulukların kendi projelerini geliştirmelerini ve hayata geçirmelerini teşvik ediyor.

Başvuru süreci ve kriterler şu şekildedir:

- Programa katılmak isteyen toplulukların Adıyaman veya Malatya illerinde yaşaması gerekmektedir.

- Başvuran toplulukların en az 18 yaşında olması ve en az 5 kişiden oluşması gerekmektedir. Bu topluluklar yerel organizasyonlar, sivil toplum kurumları, mahalle grupları vb. olabilir.

- Projeler, bireysel fayda yerine toplumsal fayda amaçlamalıdır.

- Projeler, yerelin liderliğinde yürütülmeli ve yerel çözümleri hedeflemelidir.

- Proje sürecinin hesap verebilirlik çerçevesinde tamamlanması taahhüt edilmelidir.

Programın işleyişi üç aşamadan oluşmaktadır:

1. Bilgi ve Başvuru Dönemi: Topluluklar, iletişim bilgilerini ve proje fikirlerini içeren başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunurlar. Saha sorumluları, başvurucuları bilgilendirme toplantıları düzenleyerek ihtiyaçları belirlerler.

2. Hibeyle Desteklenecek Grupların Belirlenmesi ve Proje Uygulama Dönemi: Değerlendirme Komitesi tarafından seçilen projeler hibe desteği alır. Topluluklar, projelerini saha sorumlularının destekleriyle uygularlar.

3. Değerlendirme ve Raporlama Dönemi: Proje uygulayan gruplar, değerlendirme toplantıları yapar ve faaliyet raporu ile finans raporlarını sunarlar.

Programın hedefleri şunlardır:

- Afetlerde topluluk üyelerinin etkili bir şekilde yanıt verebilmesi.

- Afet sonrası hayatta kalanların saygınlık, öz değer ve bağlılık duygularını güçlendirmek.

- Krizlere karşı savunmasızlığın temel nedenlerini ele almak ve toplulukların toparlanma süreçlerini hızlandırmak.

Başvurular ilgili kuruluşun web sitesinden yapılabilir.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar