SON DAKİKA

Bakan Akar Esnafları Gezdi, “İçimizdeki Hainler Temizlendikçe Güçleniyoruz”

A- A+

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Malatya’daki 2’nci Ordu Komutanlığını ziyaret etti. İnönü Kışlasına gelişinde 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak tarafından karşılanan Bakan Akar tören kıtasını selamladı, ardından ziyaretin anısına TSK Komuta Kademesi ile birlikte ağaç dikti.

 

Hudut hattı ve sınır ötesindeki birliklerin komutanlarıyla video konferans yöntemi ile görüşen Bakan Akar ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi, sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı, talimatlar verdi. Bakan Akar ve Komutanlar daha sonra karargâhta görevli personelle bir araya geldi.

 

"İçimizden hainler temizlendikçe Türk Silahlı Kuvvetlerinin güçlendiğini herkes gördü." diyen Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cumhuriyet tarihinin en yoğun günlerinden geçtiğini ifade etti.  Mehmetçiğin yoğun faaliyetlerine değinen Bakan Akar, "Bir pilot beş pilotun işini yapıyor. Gemilerimiz 2020'de 200 bin saat görev yaptı. Bütün zamanların en yüksek değeri bu. Eskiden iki komando tugayımız vardı, şimdi 17 komando tugayımız var, bunun 17'si de angaje durumda, görevinin başında." diye konuştu.

 

TSK personelinin ülkesinin egemenlik ve bağımsızlığı için karada, denizde ve havada büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla yapılması gereken görevleri yerine getirdiğini vurgulayan Bakan Akar, sadece terör örgütleriyle değil her türlü tehdit ve tehlikeye karşı da mücadelenin devam ettiğini belirtti.

 

24 Temmuz 2015'ten itibaren terörle mücadelede yeni bir sürecin başlatıldığını anımsatan Bakan Akar, "Gerçekleştirilen başarılı operasyonların sonunda 24 Temmuz'dan bugüne kadar 18 bin 220 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak'tan itibaren ise 1.366 terörist etkisiz hâle getirildi. Bu mücadele en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

 

Türkiye'nin faaliyetlerini başta Irak olmak üzere tüm komşularının toprak bütünlüğüne, egemenliği ve sınırlarına saygılı olarak sürdürdüğünü vurgulayan Bakan Akar, "Kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında asla gözümüz yok. Fakat diğer taraftan da muhataplarımızın da aynı şekilde düşünüp, aynı şekilde davranmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

 

HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ

 

Terör örgütü PKK ile YPG arasında bir fark olmadığını dile getiren Bakan Akar, "Kimse aklımızla alay etmesin.

 

Dinlemeler, raporlar, fotoğraflar ve her şey açık bir şekilde ortada iken hâlâ bazı müttefiklerimizin YPG ile iş birliği yapmaları, onlara silah, araç, gereç destek sağlamaları hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunlar Cumhurbaşkanı, Bakan ve Genelkurmay Başkanı düzeyinde yapılan her türlü temas ve konuşmada dile getiriliyor ve bunun mücadelesi veriliyor." dedi.

 

Türkiye'nin, düzenlediği harekâtlarla Güneydoğu sınırında bir terör koridoru kurulmasına engel olduğunu belirten Bakan Akar, "Eğer Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı olmasaydı çok daha farklı, çok daha zor bir takım oluşumlarla karşı karşıya kalır, çok daha sıkıntılı durumlara girerdik." diye konuştu.

 

Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyindeki mücadelenin devam ettiğini aktaran Bakan Akar, bununla birlikte Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki hak, alaka ve menfaatleri korumak için çalıştıklarını da aktardı.

 

TSK’nın binlerce yıllık tarihinden süzülüp gelen millî, manevi ve mesleki değerleri doğrultusunda Anayasa çerçevesinde Cumhurbaşkanı'nın direktifleri ve yasalar doğrultusunda sıralı amirlerin ve komutanların emir ve doğrultusunda milletinin emrinde ve görevinin başında olduğunu belirten Bakan Akar, şehitlere rahmet, gazilere şifa dileklerini iletti.

 

-ESNAFLARI GEZDİ

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile 2’nci Ordu Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere gittiği Malatya’da temaslarını sürdürdü.

 

Malatya Valiliğini ziyaret eden Bakan Akar, Vali Aydın Baruş’tan çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Bakan Akar, Valilik öncesinde ise Atatürk Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Esnafın ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Akar’a Yeni Malatyaspor futbol takımının forması da hediye edildi.

 

Cadde boyunca, sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden Bakan Akar, annesinin yanındaki bir bebeği severek oyuncak hediye etti.

www.malatyayenises.com

KAYNAK: Milli Savunma Bakanlığı Sitesi

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar