SON DAKİKA

“Taliban mensubu İnönü Üniversitesinden kabul aldı” iddiası doğru çıkmadı

“Taliban mensubu İnönü Üniversitesinden kabul aldı” iddiası doğru çıkmadı
A- A+

Afganistan’da Taliban tarafından yönetiminin devralması sürecinde bir Taliban mensubunun Malatya İnönü Üniversitesi’ne kabul aldığı iddiası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde soru önergesi yapılınca Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzası ile cevap verildi. Verilen cevapta, öyle bir öğrencinin başvurusunun olmadığının tespit edildiği açıklandı. Türkiye’de son 5 yılda üniversitelerde kabul edilen Afgan uyruklu öğrenci sayısı ise 9 bin 119 olarak aktarıldı.

 

 

 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnönü Üniversitesinden kabul alan bir silahlı Taliban mensubu olduğu iddiası üzerine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından cevaplandırılmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi vermişti.

 

 

 

Soru önergesine verilen cevapta; son 5 yılda Türkiye’deki üniversitelerde kabul alan Afgan uyruklu öğrenci sayısının 9 bin 119 olduğu kaydedildi.

 

 

 

Soru önergesindeki “Silahlı bir Taliban mensubunun İnönü Üniversitesinden kabul aldığı” iddiası hakkında ise soru önergesi cevabının ekinde İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nusret Akpolat imzası ile yeralan cevap ise şu şekilde;  “Üniversitemizde halen 42 Afganistan uyruklu öğrenci öğrenim görmektedir. İNÖYÖS 2021 yerleştirme ve kayıt işlemleri 10 Eylül 2021 tarihinde tamamlanmış olup, 2 Afganistan uyruklu öğrenci kesin kayıt yaptırmıştır.  Kesin kayıt yaptıran 2 Afganistan uyruklu öğrencide lise öğrenimlerini Türkiye’de tamamlamış ve Türkiye’de ikamet etmektedir. Bahsi geçen haberde sözü edilen kişinin ismi ve üniversitemize başvurusu tespit edilmemiştir.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar