SON DAKİKA

Bu haberin başlığı YÖK

Bu haberin başlığı YÖK
A- A+

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin aradığı nitelikler arasında “Yaşlılarda saç ve tırnak sağlığı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak” Belgesini de istediği Saç Bakımı ve Güzellik Öğretim Görevliliğine, üniversiteye temizlik işçisi olarak alınan, ardından sözleşmeli memur yapılan personelin kazandığı ilan edildi.

 

Türkiye’de Çok sayıda doktoralı, yüksek lisanslı kişi; sahip olduğu liyakat ve donanıma rağmen, siyasi ve bürokratik koruyucu ve kollayıcısı olmadığı için, yazılı sınavlarda çok yüksek puan da alsa, akademik kadrolara atanmazken, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne 2019 yılında temizlik işçisi olarak alınan kişi, önce memur yapıldı, şimdi de Öğretim Görevlisi yapıldı.

 

Öğretim Görevlisi olarak ilan edilen Ezgi B., Aysun Bay Karabulut’un Rektör olarak atanmasından, eşinin de uygulamada “eş rektör” olarak idareyi eline almasından sonra, Ezgi B. personel, 2019 yılında İŞKUR’un Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 6 aylık süreli beden işçisi (temizlik işi için) olarak 1 Aralık 2018 tarihinde işe alındı. Daha sonra Malatya Turgut Özal Üniversitesin sürekli işçi kadrosuna 4/D statüsünde “Temizlik işçisi” olarak alındı ve 23 Ağustos 2019 tarihinde resmi girişi yapıldı.  Ezgi B. “ön lisans (iki yıllık yüksek okul) mezunu-” olarak Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin yayınlamış olduğu “4/B-Sözleşmeli Personel (Memur) Alım İlanı”ndaki 2 nolu “Büro Personeli” özelliklerini taşıyan tek kişi olarak “sözleşmeli memur” oldu ve 10 Haziran 2020 tarihinden itibaren memur olarak görev yapmaya başladı.

 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin Resmi Gazete’nin 23 Ekim 2021 tarihli sayısında yayımlanan “Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Uzmanı” anabilim dalına 4. derecedeki “Öğretim Görevlisi” için istenen şartları taşıyabilen tek aday olan Ezgi B. 19 Kasım 2021 günü yapılan sınavda, başarılı ilan edilerek, 2.5 yıllık üniversite kariyerinde temizlik işçiliğinden memurluğa, memurluktan sonrada öğretim görevliliğine atanmış oldu.

 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından yayımlanan “Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nihai Sınav Değerlendirme Formunda” Ezgi G., 77.04 not ortalaması ile “Saç Bakımı ve Güzellik Öğretim Görevlisi” sınavını kazanan aday olarak ilan edildi.

 

 

-1 yıl önce memur olurken ön lisans mezunu

 

10 Haziran 2020 tarihinden itibaren Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne önlisans (2 yıllık yüksekokul mezunu) şartıyla memur olarak alınan Ezgi B., yaklaşık 1 yıl sonra üniversiteye lisans mezunu olarak öğretim görevlisi oldu.

Ezgi B.’nin  Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin Resmi Gazete’nin 23 Ekim 2021 tarihli sayısında yayımlanan “Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Uzmanı” anabilim dalına “Öğretim Görevlisi” alınması ilanında aranan ve yerine getirdiği nitelikler şu şekilde; “Güzellik ve Saç Bakım Öğretmenliği veya Sağlık Yönetimi lisans mezunu olmak, Trikolojiye Giriş ile Nütrisyon ve Saç Sağlığı sertifikalarına sahip olmak. Alanında en az 2 yıl deneyime sahip, yaşlılarda saç ve tırnak sağlığı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.”

-Memur olurken ilandaki şartlar….

 

Ezgi B. memur olurken Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin 21 Mayıs 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 4/B sözleşmeli personel alım ilanında sözleşmeli memur olduğu şartlar ise şu şekilde:

 

“-Önlisans

 

-Büro Hizmetleri ve Sekreterlik ile Sosyal Hizmetler bölümlerinden mezun olmak

-Online Anket kullanımı (Google Forms), Kurumsal Yazılı İletişim Teknikleri Sertifikalarına sahip olmak,

- Mikro Programıyla Ön Muhasebe İşlemleri Sertifikası sahibi olmak,

- Word ile Akademik Döküman (Tez Hazırlama Sertifikası sahibi olmak,

-MEB onaylı Bilgisayar İşletmenliği (en az 160 saatlik ),

-Deri, Cilt ve Hüsnü-Hat Kurs Belgelerine sahip olmak

- Alanında en az üç yıl çalıştığını SGK hizmet dökümü ile belgelemek

-Kamuda en az bir yıl çalıştığını SGK hizmet dökümü ile belgelemek

- 25-40 yaş arasında olmak

- 2018-2019 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93 60 ve üzeri puan almış olmak.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar