SON DAKİKA

Yangın bölgesine mutfak malzemesi yardımı topladılar

A- A+

Malatya’da bir grup esnaf yangın bölgesinde mağdur olan ailelerin mutfakta kullanabilecekleri eşya yardımı gönderdiler.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde evleri zarar gören mağdur ailelere Malatya’dan bir grup esnaf, farklı bir yardım gönderdi. Yangın bölgesi ile irtibat kuran esnaflar, mağdur ailelerin ‘Her şeyimiz karşılanıyor, ama mutfakta kullanacağımız malzemelerimiz yoktur” talebi üzerine, bir mutfakta kullanılabilecek malzeme topladılar.

 

Esnaf Fikret Karaman yangın bölgesi ile sosyal medya üzerinde canlı yayın yaptıklarını ve ortaya mutfak malzemesi talebi çıkınca esnaflar arasında 18 ailenin mutfakta kullanabileceği malzemeyi topladıklarını ve oradaki 2 mahalleye gönderdiklerini söyledi.

 

Fikret Karaman, “Sosyal medya üzerinde bir canlı yayın yaptık. Manavgat’taki arkadaşlarımız, ‘Burada devletimiz, iş adamlarımız iş insanları gayet güzel yardım etmişler, her şey var, ama gıda, yiyecek, içecek, ama bunları pişirecek kap-kaşığımız yok’ diye bize bir talepte bulundular. Biz de burada esnaf arkadaşlarımız, dostlarımız bir dayanışma içerisine girdik. Dedik ki, biz en azında elimizde geldiğince mutfağın kap-kaşığını, tavasını, bıçağını, yani bir mutfakta lazım olacak her şeyi aldık. Biz yaklaşık 17-18 aileye malzeme gönderiyoruz. Türkiye genelinde de arkadaşlarımız böyle bir yardım malzemesi düzenlediler” ifadelerini kaydetti.

 

Karaman, “Bizim elimizde geldiğince biz yapabildik. Keşke çok daha fazlasını yapabilsek, ama mevcut durumumuzdan dolayı ancak bu kadarını yapabildik. En azından oradaki halkımıza, arkadaşlarımıza bir yardımımız dokunsun istedik.” dedi

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar