SON DAKİKA

Şehidin Annesine Protokol Hürmeti

A- A+

Malatyalı şehit Yarbay Songül Yakut7un annesi, kızının isminin verildiği okulun açılış töreninde Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan özel saygı ve hürmetiyle karşılaştı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bölük ve ilçe jandarma komutanı olan ilk kadın komutan olan ve Şırnak'taki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında Harekât Merkez Amiri olarak görev yaparken 31 Mayıs 2017'deki içinde bulunan helikopterin düşmesi sonucu 11 komutan ve askerle birlikte şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un ismini okula verilmesi için düzenlenen törende bazı detaylar dikkat çekti.

 

Son Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde Türk Kızılay'ı İstanbul Şubesince hayata geçirilen "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında hayırsever Malatyalı işadamı Ahmet Çalık tarafından yaptırılan ve Türkiye’nin ilk jandarma kadın komutanı Şehit Yarbay Songül Yakut’un adının verildiği anaokulu düzenlenen törene şehidin annesi Sebahat Yakut’ta katıldı.

 

Şehit annesi Sebahat Yakut, tören alanında  önünde çömülen Vali Aydın Baruş ve yanına gelerek sarılan Malatya Büyükşehir Belediye Bakanı Selahattin Gürkan ile bir süre sohbet etti.

Vali Aydın Baruş, şehidin annesi Sebahat Yakut’un sağlık durumun sorarken, Malatya Büyükşehir Belediye Bakanı Selahattin Gürkan’da “Biz de seni seviyoruz. Bizde senin evladınız, ne zaman bir isteğin olursa gece gündüz ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

 

Okulun yapımını üstlenen Malatyalı işadamı Ahmet Çalık tarafından okula isim konusunda bir talepte bulunulmaması üzerine okula Malatyalı şehit Yarbay Songül Yakut’un ismi verildi.

www.malatyayenises.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar