SON DAKİKA

"2022-2023 teması Genç İstihdamı"

A- A+

Fırat Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Mart ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Malatya Valisi ve FKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Aydın Baruş Başkanlığında Elazığ’da düzenlendi.

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde düzenlenen toplantıya, Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Tunceli İl Genel Meclis Başkanı Sadık Bozkurt, Elazığ İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeynel Açıkgöz, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Toplantıdan önce açıklamalarda bulunan Vali Aydın Baruş, Fırat Kalkınma Ajansının 2022 Yılı Mart ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Elazığ’da bir araya geldiklerini söyledi.

Yönetim kurulu toplantısını Cumhurbaşkanlığı himayelerinde kurulan ve Ajansın da bazı faaliyetlerini desteklediği İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezimizde düzenlediklerini ifade eden Vali Baruş, “2021 yılında Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı gerçekleştirilen merkezimizde; gençlerimizin kişisel ve mesleki gelişimi amaçlı oluşturulan tematik atölyeler, tematik eğitim ve konferans salonu, kütüphane, çocuk trafik eğitim parkurları ve dış mekân tematik eğitimi alanları ile Ar-Ge merkezi bulunmaktadır” dedi.

Vali Baruş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Toplantımızda; 2022 yılı içerisinde ajansımızca çıkılması planlanan mali destek programının bölge ihtiyaçları doğrultusunda şeklinin ve içeriğinin belirlenmesi hususu ile bölgemizdeki yerel aktörlerinin kurumsallaşma ve teknik kapasite artışının sağlanması amacıyla tasarlanan ve yerel aktörlerin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak alanlarda etkinliğini artırmak üzere danışmanlık ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmesi, hazırlanacak program ve projelere katkı sağlanması, ulusal/uluslararası sertifika ve belgelendirme faaliyetlerine katkı sağlanması, geçici uzman personel görevlendirilmesi hedeflerine yönelik uygulanacak 2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı Taslak Rehberini ele alacağız. Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP), Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve Çalışan ve Üreten Gençler Programı (CUGEP) kapsamında destek alan ve hâlihazırda uygulama süreci devam etmekte olan projelerin ilerlemeleri ile 2022 yılı uygulama süreçlerine ilişkin değerlendirmeler yapacağız.”

TRB1 Bölgesinin (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) Turizm, Tanıtım ve Markalaşma Faaliyetleri kapsamında bölgeye yeni turizm destinasyonlarının kazandırılarak yapılacak tanıtımlarla yerli ve yabancı turist sayının arttırılmasına katkı sağlayacak ve bölgenin turizmden elde edeceği geliri arttırmak amacıyla Ajans tarafından uygulanacak olan Fırat Turu Programı kapsamında yapılacak çalışmaları toplantıda değerlendireceklerini kaydeden Baruş, “Kalkınma Ajansları 2022-2023 teması ‘Genç İstihdamı’ olarak belirlenmiş olup genç istihdamının artırılması ve genç girişimciliğin sağlanması amaçlı ajansımızca yapılacak faaliyetleri ele alacağız. Ajansımızca mermer, kayısı, süt ve süt ürünleri sektörlerine yönelik rekabetçilik yeteneğinin değer zinciri bakış açısıyla ortaya konulması ve sektörün gelişimine yönelik kısa, orta, uzun vadeli plan ve stratejilerin yanı sıra bir yol haritasının oluşturulması amaçlı yürütülmekte olan değer zinciri analizlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunacağız” şeklinde konuştu.

Vali Baruş, toplantıda ayrıca ajansın devam eden faaliyetleri ve diğer gündem maddelerinin görüşülerek bazı idari konularla ilgili kararlar alacaklarını belirterek, “Toplantımızın ve kararlarımızın ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar