SON DAKİKA

Çağrıların Yüzde 72'si asılsız çıktı

Çağrıların Yüzde 72'si asılsız çıktı
A- A+
Reklam

Vali Aydın Baruş Başkanlığında Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplantısı yapıldı.

Valilik 2 No’lu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay  Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay,  İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Türker, Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Metin Unutkan katıldı.

Acil çağrı hizmetlerinin etkin, verimli ve hızlı bir şekilde sunulması, ilgili birimler arasındaki iş birliği ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, il düzeyinde ihtiyaç duyulan gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan 2021 yılı faaliyet raporu ve planlanan faaliyet konularının görüşüldüğü toplantıda sunum gerçekleştiren 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Metin Unutkan; sistem, işleyiş, faaliyetler, 2022 yılı hedefleri ve verileri hakkında bilgiler aktardı.

İlimiz genelinde 847 bin 10 çağrının 645 bin 492’sinin asılsız çağrı olduğunu bu rakam da toplam çağrı sayının yüzde 76.21’ne tekabül ettiği bilgilerinin paylaşılması üzerine Vali Baruş, hayati önem arz eden konulara hızlı müdahale için 112 Acil Çağrı Merkezinin asılsız çağrılarla meşgul edilmemesini vatandaşlarımızdan önemle rica etti.

İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinin yıllık olarak yapılan çalışmaları ve 2021 yılı istatistiki verilerinin değerlendirilerek kurumlar arası istişare ve değerlendirmenin yapıldığı toplantı, kurumlar arası koordinasyonun devamının sağlanması, 2022 yılı itibariyle yapılacak olan tüm tanıtım faaliyetleri, ihtiyaçlar ve hedeflerin belirtilmesi konularının görüşülmesi ile sona erdi.

MALATYA'DA NELER VAR... İŞTE O VİDEOLAR

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar