SON DAKİKA

"Belediye Otobüsüne Kredi Kartıyla biniş yapılabilecek"

A- A+
Reklam

Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ tarafından, toplu taşıma araçlarına binişlerle ilgili bir yenilik daha getirilerek, ödeme kanalları artırıldı. Buna göre artık, büyükşehir belediye otobüslerine kredi kartıyla biniş yapılabilecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri MOTAŞ A.Ş.  bir yandan toplu taşıma hizmetlerini yürütürken konfor, hijyen, erişilebilirlik hususlarına gösterdiği özenin yanı sıra gelişmiş teknolojiyi de takip ederek, yeni entegrasyon ve inovasyon çalışmalarını sürdürüyor.

MOTAŞ Genel Müdürü Cemal Erkoç, "Yaptığımız çalışmayla herkesin kart satın almasına gerek kalmayacak. Kredi kartıyla biniş yapılabilecek. Cep telefonlarından QR kodu ve NFC uygulamalarıyla rahatlıkla araçlarımıza binilebilecek. Süre olarak kartta bekleme süresi minimize edilecek. Özellikle sabah ve akşam yoğun saatlerde biniş kolaylığı rahatlayacağı için daha kısa sürede biniş ve inişler gerçekleşecek. Daha seri bir toplu taşıma hizmeti sağlanmış olacak. 81 adet bayimize ek olarak 100 adet de yeni android yükleme terminaline sahip yeni bayilerimizle birlikte vatandaşlarımızın toplu ulaşıma olan erişilebilirliğini arttırmış olacağız." dedi.

Toplu taşıma araçlarında yapılan yeniliklerle ilgili açıklamalarda bulunan MOTAŞ Genel Müdürü Cemal Erkoç, “ Göreve geldiğimizde kullanımda olan validatör cihazlarının yenilenmesi çalışmalarımızı yaptık. Eski teknolojiyle kullanılan cihazlarımızı yeni teknolojiye uygun cihazlarla değiştirmek için çalışmamızı başlattık. Şu anda yeni bankacılık sisteminde kullanılan, tüm kolaylıkları içeren yeni tip, yeni nesil validatörlerle değişimlerin yapılması için cihazlarımız geldi. Yeni cihazlarımızın değişim işlemleri başladı. Vatandaşlarımızın kullanımına yönelik kolaylıklar ve ilave yenilikler var. Şu anda 290 adet validatör cihazlarımızı tamamen yeniliyoruz. Yeni nesil validatör cihazlarımızı yerleştiriyoruz. Ayrıca sahada bulunan 11 adet kios dediğimiz dolum cihazlarımıza 9 adet daha ekledik ve sayımızı 20'ye çıkardık. Özellikle ihtiyaç duyulan bölgelere yeni cihazlarımızı monte ediyoruz. Bu çalışmayı bu ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Çalışmalar tamamlandıktan sonra da yeni uygulama ile yazılımları entegre edip vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Tüm bu özelliklere ek olarak vatandaşlarımız IOS ve Android cep telefonu uygulamaları ile yenilenen ve geliştirilmiş içerikleri ile bulundukları noktaya en yakın durak nerede, otobüs kaç dakika sonra durağa gelecek, bulunduğu duraktan geçen otobüs hatları vb. gibi bilgilere kolayca ulaşabileceklerdir. Cep telefonlarına indirecekleri mobil uygulama ile oluşturacakları sanal kartlar sayesinde araçlara binişlerde kart kullanmadan sadece cep telefonlarını validatör cihazlarına göstererek biniş yapabileceklerdir. Bu sayede kartın kaybolması, unutulması, kırılması gibi sebeplerden kaynaklı mağduriyetlerin önüne geçilecektir. Ayrıca şehrimize misafir olarak gelen ve kısa süreliğine şehrimizde bulanacak vatandaşlarımız toplu taşıma kartı çıkarmak gibi bir işlemle uğraşmadan direk kredi kartlarını kullanarak, toplu taşıma araçlarımız ile seyahat edebileceklerdir. Bu konuda özellikle desteklerini bizlerden esirgemeyen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a teşekkür ediyoruz. Yaptığımız çalışmanın Malatya'mıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar