SON DAKİKA

Çatırtı sesi duyulan 5 katlı bina boşaltıldı

A- A+

Vatandaşların binadan çatırtı sesleri gelmesi üzerine olay yerine giden Zabıta ekipleri binayı boşaltarak mühürlendi, Hasar tespitine giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri ise bina mühürlü olduğu için geri döndü. Olay skandal olarak yorumlandı.

Olay, 22.00 sularında merkez Battalgazi Hacı Abdi Mahallesi Hasanbey Caddesi üzerindeki 5 katlı 10 daireli ve atında 3 işyeri bulunan Dağlı Apartmanında meydana geldi. Apartman sakinlerinin, bina içerisinde kolonlardan çatırtı sesleri gelmesi üzerine ihbarda bulundular.

Vatandaşlar kısa sürede binayı boşalttılar.

Bölgeye giden Battalgazi Belediyesi Zabıta ekipleri, binayı boşaltarak, mühürlediler.

Bina çevresinde güvenlik önlemi alınırken, Hasanbey Caddesi trafiğe kapatıldı.

Resmi hasar tespit çalışması yapmakla görevli olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, binanın mühürlenmiş olması nedeniyle herhangi bir hasar-tespit çalışması yapmadan geri döndü.  Bu durum ise skandal olarak yorumlandı.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde, zabıtanın mührü sökmesini ardından binaya giriş yaparak hasar-tespit çalışması yapacak.

 

Öte yandan, Hacı Abdi Mahalle Muhtarı Mehmet Çolak, boşaltılan apartmanın 24 Ocak Sivrice depreminde orta hasarlı olarak tespit edildiğini, akşam saatlerinde ise çatırtı seslerini gelmesi üzerine boşaltıldığını kaydetti.

MALATYA'DA NELER VAR... İŞTE O VİDEOLAR

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar