SON DAKİKA

MTÜ'de karışık işler!...

MTÜ'de karışık işler!...
A- A+

Rektörü Aysun Bay Karabulut'un keyfi, yasa dışı idaresi ve skandal iddialarıyla gündeme gelen Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ), ilginç gelişmeler yaşandı. Üniversitedeki iş ve işlemler konusunda adı rektörle birlikte gündeme gelen Genel Sekreter Maden Mühendisi Ömer Akkuş görevden alınıp, Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na mühendis olarak atanırken, yine rektör yardımcısı Prof.Dr. Süleyman Serdar Karaca'nın da görevden alındığı bildirildi. 3,5 yıllık görevi sırasında çok ciddi iddia ve suçlamalarla gündeme gelen rektör Aysun Bay Karabulut'un, bu operasyonları 'kendini kurtarmaya yönelik' çabalar olarak değerlendiriliyor.

MTÜ Rektörlüğüne atandıktan bir süre sonra, üniversiteyi bir başka üniversitede görevli kocası Ercan Karabulut'la idare etmeye başlayan, görevi süresinde ani zenginleşme, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla adı sık sık gündeme gelen Aysun Karabulut, Malatya Valiliği'nin mal varlığının gerekçesini açıklayamadığı için daha önce görev yaptığı kurumda ceza almış olduğunu resmi bir yazıyla bildirmesine rağmen üniversiteye alıp Yapı İşleri Daire Başkanı yaptığı Ömer Akkuş'u, bir süre sonra da Genel Sekreter yapmıştı. Akkuş'un adı da rektör ve kocasıyla birlikte birçok iddiaya konu olmuş, Gazeteci Burhan Karaduman'ın dövülmesi olayının perde arkasında bu isimlerin de azmettirici olarak bulunduğu öne sürülmüştü.

GENEL SEKRETERLİĞE ATAMA..

Ömer Akkuş'un görevden alınmasının ardından, genel sekreterlik görevine MTÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Dr. öğretim üyesi Neşe Karataş atandı.

Bu ismin, temizlik işçisi iken öğretim görevlisi yapılan, rektörün suçlamalara konu birçok iş ve işlemi birlikte yaptığı öne sürülen, son olarak danışmanlığa getirdiği ve 'gölge rektör' diye de adlandırılan Ezgi Budak'a yakın biri olduğu iddia ediliyor.

Rektörü Aysun Bay Karabulut'un keyfi, yasa dışı idaresi ve skandal iddialarıyla gündeme gelen Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ), ilginç gelişmeler yaşandı. Üniversitedeki iş ve işlemler konusunda adı rektörle birlikte gündeme gelen Genel Sekreter Maden Mühendisi Ömer Akkuş görevden alınıp, Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na mühendis olarak atanırken, yine rektör yardımcısı Prof.Dr. Süleyman Serdar Karaca'nın da görevden alındığı bildirildi.

MTÜ Rektörünün Kendini Kurtarma Operasyonları mı?!. adlı habere burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

REKTÖR YARDIMCISI DA ALINDI

MTÜ'de görevden alınan bir başka isim de, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süleyman Serdar Karaca oldu. Rektörün, en son 19 Mayıs kutlama töreninde kendini temsil ettirdiği Karaca'nın da, genel sekreterlikten alınan Ömer Akkuş gibi, 20 Mayıs itibarıyla görevinin son bulduğu belirtiliyor.

Karaca'nın, üniversitenin Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi öğretim üyeliği görevine döndüğü haber alındı.

malatyahaber.com'un sık sık gündeme getirdiği MTÜ'deki yasa dışı iş ve işlemlerle ilgili olarak, YÖK'ün bir soruşturmasının olduğu, görevden alınan Akkuş ve Karaca'nın da bu soruşturmada adlarının geçtiği öğrenildi.

Ankara'da ikamet eden ve ‘arada sırada Malatya’ya gelen' Rektör Aysun Bay Karabulut'un, bu görevden almalarla, kendini suçlamalardan kurtarmaya çalıştığı iddiaları üniversite çevresinde konuşuluyor.

-4 yılda 5. Genel sekreter ataması

Bu arada, Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ni adeta "skandallar ünivesitesi"ne dönüştüren Rektör Aysun Bay Karabulut, üniversitenin 4. Kuruluş yıldönümünde 5. Genel Sekreter ataması da başarmış oldu.

MTÜ’de Aysun Bay Karabulut’un Rektör olarak atanmasından sonra, ilk olarak MTÜ Genel Sekreterliği görevini üstlenen Cevdet Atalan, yaklaşık 1 yıl sonra, Rektör Karabulut’un yönetim anlayışı ile uzlaşmadığı için istifa etmişti.

Daha sonra İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Konar, MTÜ Genel Sekreterliği görevine atanmış, fakat Prof. Dr. Konar kısa süre sonra, Rektör Aysun Bay Karabulut tarafından görevden alınarak, yerine Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Altuntaş getirilmişti.

Rektör Aysun Karabulut, MTÜ Genel Sekreterliği'ne, son olarak geçtiğimiz günlerde, Malatya Valiliği YİKOB'da görevli iken, hakkındaki bir soruşturma sonucunda, 'kıdem durdurma cezası' aldığı, bu nedenle daire başkanı bile olamayacağı ifade edilen Ömer Akkuş’u Ekim 2021’de atamıştı.

Rektör Karabulut, son olarak Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalın Öğretim Üyesi, Dr. Öğretim Üyesi Neşe Karakaş atandı. Bu son atama ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi, 4 yılda 5. Genel sekretere kavuşmuş oldu.

 

-Dokuzuncu Rektör Yardımcısı gitti, Onuncu Rektör Yardımcısı geliyor

Öte yandan, Rektör Aysun Bay Karabulut, görev yaptığı 4 yıl içinde üniversitede şimdiye kadar 9 rektör yardımcısı ile çalıştı.

Rektör Karabulut, son olarak 9. Rektör yardımcısını da görevden alarak, onuncu rektör yardımcısını ataması bekleniyor.

MTÜ’de şimdiye kadar Bayram Murat Asma, Ahmet Harma, Feridun Merter, İsmet Yılmaz, Ahmet Bedri Özer, Ali Koçyiğit, Kadir Karakuş. Süleyman Serdar Karaca ve Murat Aladağ (görevde) görev yaptı.

SALDIRIYA UĞRAYAN KARADUMAN’IN EŞİNİ İŞİNDEN ETMEK İSTEMİŞTİ

MTÜ rektörü Aysun Bay Karabulut'un yasalara aykırı bir şekilde önce daire başkanı ardından genel sekreter yaptığı ve son olarak da genel sekreterlikten alınıp mühendis kadrosuna atadığı Ömer Akkuş'un, hukuksuz ve ahlak dışı iş ve işlemlerinden ortaya çıkan biri de "Vicdansızlığın, ahlaksızlığın bu kadarı da olmaz" dedirtmişti. Akkuş'un, bir süre önce saldırıya uğrayarak dövülen ve olayın nedeninin rektör ve kocasının rahatsızlık duyduğu yazıları olduğu bilinen Gazeteci Burhan Karaduman'ın, bir yerel gazetede çalışan eşinin işine son verilmesi teklifini de, karşılığında gazete sahibinin yakınına akademik kadro verileceği  sözüyle gazete yönetimine ilettiği ve red cevabı aldığı ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: malatyahaber.com - malatyayenises.com

 

MALATYA GÜNDEMİNİN VİDEO HABERLERİNİ GÖRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ...

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar