SON DAKİKA
Reklam

Başkan Sami Er, Yarım Kalan HES'in İnşaatını Başlatıyor

Başkan Sami Er, Yarım Kalan HES'in İnşaatını Başlatıyor
A- A+
Reklam

Malatya Haberleri

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından inşaat çalışmaları 2022’de başlayan Yapraklı HES’in 6 Şubat depremleri sonrasında yarım kalan yapımı için yeniden çalışmalara başlanıldığı bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Gündüzbey kaptajdan gelen ana isale hattı üzerinde bulunan Cemal Gürsel Mahallesindeki Yapraklı Su Deposu’na yapılması için Ağustos 2022’de inşaat çalışması başlatılan Yapraklı Hidroelektrik Santrali (HES) yapımı 6 Şubat depremleri sonrasında yarım bırakılmıştı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in talimatı ile Yapraklı HES’in yarım kalan inaşatının tamamlanması ve HES’in faaliyete geçebilmesi için MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale süreci başlatıldı.

Yapraklı HES inşaat ihalesi 25 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirilecek ve yüklenici firmaya işi bitirmesi için 8 aylık bir süre verilecek.

Bu arada,  Yapraklı Hidroelektrik Santrali 1,1 MegaWatt/saat gücünde olacak ve yıllık 7,5 milyon kilowatt/saat civarında elektrik üretilmesi planlanıyor. Yapraklı HES’in üreteceği elektrikle MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ise elektrik ihtiyacının ortalama %16’sının karşılanması hedefleniyor.

malatyayenises.com

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.
Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam
Çok okunanlar