SON DAKİKA
Özhanlar Mobilya

Battalgazi'de Yeşil Alan Yatırımları Sürüyor

Battalgazi'de Yeşil Alan Yatırımları Sürüyor
A- A+

Malatya – Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçenin farklı mahallelerinde park, rekreasyon ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Orduzu’dan Göztepe’ye, Çöşnük’ten Eski Malatya’ya kadar birçok noktada hem yeni sosyal alanlar oluşturuluyor hem de mevcut parkların bakım ve yenileme işlemleri yapılıyor. Yaz aylarında hizmete açılması planlanan Çarşıbaşı Rekreasyon Alanı ise projeler arasında öne çıkıyor.

Battalgazi Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde park yapımı, budama, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla yeşil alan kapasitesinin artırılması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Çarşıbaşı Rekreasyon Alanı Yazın Açılacak

Orduzu Çarşıbaşı’nda yürütülen ve Çınar Park ile Pınarbaşı Göleti’ni birbirine bağlayan Çarşıbaşı Rekreasyon Alanı projesinde çalışmalar hız kazandı. Proje tamamlandığında yürüyüş yolları, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları ve sosyal donatı alanları hizmete sunulacak. Yaklaşık 50 bin nüfusa hitap etmesi beklenen alanın, Battalgazi ve Malatya için yeni bir sosyal yaşam noktası olması planlanıyor.

Göztepe’de Taziye Evi Çevresi Düzenlendi

Göztepe Mahallesi’nde yapımı süren Battalgazi Belediyesi Taziye Evi inşaatında sona yaklaşılırken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı. Yeşil alan düzenlemeleri ve bitkilendirme çalışmalarıyla tesis çevresi düzenli bir görünüme kavuşturuldu.

Çöşnük’te Parklarda Bakım Çalışması

Çöşnük Mahallesi Çeşmeli Park’ta budama ve genel bakım çalışmaları yapıldı. Ağaçların mevsimsel bakımları gerçekleştirilirken, park alanında temizlik ve peyzaj düzenlemeleri tamamlandı.

Üretim Eski Malatya’daki Fidanlıkta

İlçedeki peyzaj çalışmalarının altyapısı, Eski Malatya’daki belediye fidanlığında hazırlanıyor. Ziraat mühendisleri ve peyzaj mimarları tarafından yetiştirilen süs bitkileri ve mevsimlik çiçekler, park, refüj ve cami çevre düzenlemelerinde kullanılıyor.

Kırkgöz Sahil Park’ta Botanik Market

Kırkgöz Sahil Park’ta bulunan Botanik Market’te üretilen bitkiler hem belediye projelerinde kullanılıyor hem de vatandaşların satışa sunuluyor. Üretim ve satış faaliyetleri düzenli olarak devam ediyor.

Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçede yeşil alan yatırımlarının planlı şekilde sürdürüleceğini bildirdi.

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar