SON DAKİKA

"Bin ton kayısı enkaz altında kaldı"

A- A+

CHP Genel Başkan Yardımcısı,  Malatya Mileltvekili ve Adayı Veli Ağbaba “Malatya'da kayısı ticareti yapan 250 esnafımız yok olmuş, dükkanları enkaz altında. Depremden dolayı da 1000 tonun üzerinde kayısının enkaz altında kaldığı söyleniyor.” dedi.

Ağbaba, Güzelbahçe Belediyesinin Malatya'da kurduğu konteyner kentte düzenlediği basın toplantısında,  “Malatya ağır hasarlı. Bunu da bütün Türkiye’nin gündemine taşımak istiyoruz. Birçok ağır hasarlı bina yıkılırken dikkatli davranılmadığı için hasarsız ya da hafif hasarlı binalarda ağır hasarlıya dönüştü. Onlarca örneği var. Örneğin deva partisinin bulunduğu bina hafif hasarlı ama yıkım yapılırken maalesef dikkatsizlik sonucunda ağır hasarlıya dönüşmüş durumda. Malatya'da ki yıkımlar plansız ve düzensiz. Bu konuyu gündemde tutacağız ve takipçisi olacağız. Hem ağır hasarlı binalara hafif hasarlı verilenleri takip edeceğiz hem de bu konuyu.” dedi.

Ağbaba şunları söyledi, 

"Depremi yaşadık, hala hasar tespiti yapılıyor ve bununla ilgili ciddi kuşkular var. Önce, 'ağır hasarlı' dediler özellikle Bostanbaşı civarındaki binalara, insanlar gitti kapısını penceresini söktü sattı, şimdi AFAD 'az hasar' verdi. Böyle rezillik olur mu?

Binalara önce ağır hasar verilmiş, bunlar az hasara çevriliyor iddiası var. İki kez ağır hasar verilmiş meşhur siteye şimdi az hasarlıya çevrilmiş deniyor. Bunlarla ilgili arkadaşlarla görüşeceğiz, gerekirse suç duyurusunda bulunacağız. Hiç kimse insanların hayatlarını riske atamaz. Malatya'yı az hasarlı gösteren AFAD'ı unutmayacağız. Malatya kent merkezi yıkılmış durumda. Videolar çekip paylaşımlar yapıyoruz, bizim dışımızda gündeme getiren kimse yok. Malatya ağır hasarlı. Malatya kent merkezi, Doğanşehir, Gündüzbey, Ören, Polat, Erkenek ve köyleri yok. Malatya'nın çarşısı artık yok, bakırcı ve şire pazarı yok, mısır ve ayakkabıcı çarşısı yok, mahalleler yok olmuş durumda ama hala az hasarlı tartışması devam ediyor.

Ayrıca mutlaka yerinde dönüşümün yapılması gerekiyor. Hem çarşının hem de konutların. Bunu yapmak bizim de borcumuzdur.

“Depremden dolayı da 1000 tonun üzerinde kayısının enkaz altında kaldığı söyleniyor.”


Depremden sonra don ve yağışlarda Malatyalı kayısı üreticisini zor durumda bırakıyor. Görevlilerin mutlaka Malatyalıya sahip çıkması gerekiyor. Don ve dolu kayısının sigorta kapsamında yer alırken aşırı yağışlar bu kapsamda yer almıyor. Aşırı yağışlarında bu kapsama alınması gerekiyor.

Yağışlar üreticiyi zora soktu. Birçok bölgeden donla ilgili haberler alıyoruz. Özellikle 200 metrenin altındaki yerlerde kayısı maalesef yanmış durumda. Bir taraftan deprem, diğer taraftan sel, şimdi de donla karşı karşıya kaldık. Yağışlar üreticiyi zora sokmuş durumda. Malatya'da kayısı ticareti yapan 250 esnafımız yok olmuş, dükkanları enkaz altında. Depremden dolayı da 1000 tonun üzerinde kayısının enkaz altında kaldığı söyleniyor.

“Oy kullanmak isteyenleri THY ve devlet demir yolları ücretsiz taşımalı.”


Deprem bölgesinde seçimde oy kullanmak isteyenlere devletin gereken kolaylığı yapması gerekiyor. THY gerekirse ek sefer yapması gerekiyor. Oy kullanmak isteyenleri THY ve devlet demir yolları ücretsiz taşımalı.

Malatyalılar lütfen şehrinize dönün ve şehrinize sahip çıkın."

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar