SON DAKİKA
Reklam

Anne Adaylarına Doğum Eğitimi Verilecek

Anne adaylarına gebelik süreci ve normal doğum eğitimi verilecek

Anne Adaylarına Doğum Eğitimi Verilecek
A- A+

MALATYA (malatyayenises.com)  – İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde, anne adaylarının gebelik süreciyle ilgili doğru bilgilere ulaşmasını ve normal doğuma hazırlanmasını amaçlayan Gebe Okulu açıldı. Törene, Başhekim Doç. Dr. Erol Karaaslan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Yılmaz, Doç. Dr. Ebru İnci Coşkun, hastane yönetimi, akademisyenler, sağlık çalışanları ve anne adayları katıldı.

“Gebe Okulu uzun süredir hedefimizdi”

Açılışta konuşan Prof. Dr. Ercan Yılmaz, Gebe Okulu’nun uzun zamandır hayata geçirilmesini hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

“Uzun zamandır hastanemize kazandırmak istediğimiz Gebe Okulu’muzu, değerli hocalarımızın, başhekimimizin ve diğer paydaşlarımızın katkılarıyla açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gebelik eğitimi, özellikle normal doğum oranlarının artırılması açısından büyük önem taşımaktadır. Hem hekimlerin hem de hastaların eğitimiyle, gebelik süreci daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde yönetilebilir.”

“Doğru bilgiyle korkular azalacak”

Gebe Okulu sorumlu hekimi Doç. Dr. Ebru İnci Coşkun, merkezin daha önce “Gebe Sınıfı” olarak hizmet verdiğini, ancak artık daha kapsamlı bir yapıya kavuştuğunu belirtterek şu ifadeleri kaydetti:

“Gebe Okulu, anne adaylarına doğum süreci hakkında detaylı eğitimler sunmak, normal doğumu teşvik etmek ve gebelikle ilgili doğru bilgileri sağlamak amacıyla kuruldu. Bu süreç bir ekip çalışmasıdır. Gebe Okulu’nun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

“Yeni birimler açılmaya devam edecek”

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, hastanede sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmak için yeni birimlerin açılmaya devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Gebelik süreci, anne adaylarının doğru bilgilerle donatılması gereken kritik bir dönem. Bu sebeple Gebe Okulu’muz, anne adaylarının doğum korkularını yenmelerine ve normal doğumu tercih etmelerine yardımcı olacaktır. Sağlık hizmetlerinin kalitesini sürekli artırarak, gelecekte daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz.”

Açılış, katılımcıların birlikte gerçekleştirdiği kurdele kesimi ile tamamlandı.

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar