SON DAKİKA
Reklam

CHP'den Atatürk Anıtı'na Çelenk, Demokrasiye Vurgu

CHP'den Atatürk Anıtı'na Çelenk, Demokrasiye Vurgu
A- A+
Reklam

Malatya’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yıldönümünde Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene CHP İl Başkanı Barış Yıldız, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı hep birlikte okundu.

Törende konuşan CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, 23 Nisan’ın yalnızca Türkiye için değil, dünya demokrasisi için de tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı:

“19 Mayıs’ta Samsun’da işgal altındaki yurdumuzda başlatılan Kurtuluş Savaşı, dünyada emsal teşkil eden bir savaştır. 23 Nisan’da kurulan meclis, sadece cumhuriyet tarihimiz için değil, dünya tarihi için de büyük önem taşır.”

“Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, savaşın ortasında, 23 Nisan 1920’de kurulmuştur. Düşünün ki; bir ülke birden fazla devletle savaş halindeyken, bu savaş sadece bir orduyla değil, meclis kurularak yürütülüyor.”

“23 Nisan’da kurulan meclis, dünya demokrasi tarihinde yüz akı olmuştur. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nda canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.”

“Cumhuriyetimizi yaşatacak, onu ilelebet payidar kılacak olanlar, Atatürk’ün bize verdiği görevle bizleriz. Türkiye demokrasisi zor günlerden geçerken, bir kez daha hatırlatıyoruz: ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.’”

malatyayenises.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam
Çok okunanlar