İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik son 3 hafta içerisinde gerçekleştirilen “GÜRZ-31-32-33” operasyonlarında 182 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 22 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.
“43 Tutuklama, 24 Adli Kontrol Kararı”
Bakan Yerlikaya, yakalanan şüphelilerden 43’ünün tutuklandığını, 24 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
Yerlikaya, “Toplumsal dayanışmamız ve ortak değerlerimiz, terörün yayılmasını önlemede en etkili savunma mekanizmalarından biridir. Terörü ülkemizden topyekûn bir mücadeleyle söküp atmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.
“22 İlde Operasyonlar Gerçekleştirildi”
Operasyonlar; Adana, Antalya, Aydın, Burdur, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Mersin, İstanbul, İzmir, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Yozgat’ta Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi.
Yakalanan şüphelilerin “terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütüne yardım ve yataklık etmek”, “terör örgütüne finans sağlamak” ve “sosyal medya üzerinden terör propagandası yapmak” suçlamalarıyla savcılıklar tarafından soruşturuldukları açıklandı.
Operasyonlar kapsamında çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyalin ele geçirildiği belirtildi.
malatyayenises.com