
Malatya Haberleri
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, öğretmenevi bölgesinde başlayacak olan inşaat çalışmaları sebebiyle yan sokağa taşınan konteyner çarşısını ziyaret ederek buradaki esnafla bir araya geldi.
İki sıra halinde konumlandırılan konteynerlerdeki esnafı tek tek ziyaret eden Başkan Sadıkoğlu, esnafın mevcut eksiklikleri ve talepleri üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Sadıkoğlu, 6 Şubat depremlerinin Malatya ekonomisine derin yaralar açtığını ve özellikle şehir merkezindeki çarşı esnafının büyük sıkıntılar yaşamaya devam ettiğini belirtti.
Esnaf Zorlu Süreçten Geçiyor
Çarşının tamamında süren inşaat çalışmaları nedeniyle birçok esnafın konteynerlerde hizmet verdiğini hatırlatan Sadıkoğlu, esnafın bu süreçte birkaç kez yer değiştirmek zorunda kaldığına dikkat çekti. Sadıkoğlu, "Konteynerlerde ayakta kalma mücadelesi veren firmalarımız zaten iş daralması yaşarken 12 Nisan’da yaşadığımız zirai don da tuzu biberi oldu," ifadelerini kullandı.
Ticari Alanların İnşası Hızlandırılmalı
Ticari alanların inşa ve teslim sürecinin hızlandırılması gerektiğine vurgu yapan Sadıkoğlu, öğretmenevi bölgesindeki inşaat çalışmaları nedeniyle esnafın konteynerlerinin yan sokağa taşınmasının mevcut mağduriyetleri artırdığını söyledi. Bölgede yaklaşık 60 esnafın faaliyet gösterdiğini belirten Sadıkoğlu, esnafın zeminde ciddi sıkıntılar yaşadığını, su ve internet sorunlarının yanı sıra WC'lerin de sağlıklı olmadığını dile getirdi.
Talepler İlgili Kurumlara İletildi
Ziyaretinde esnafın mevcut eksikliklerini ve taleplerini dinlediğini aktaran Başkan Sadıkoğlu, bu sorunları ilgili kurumlara ilettiklerini ve takipçisi olacaklarını belirtti. Sadıkoğlu, "Samimi karşılamaları için çarşı esnafımıza teşekkür ediyor, kalıcı iş yerlerinin en kısa sürede tamamlanarak konteynerlerde faaliyet yürüten esnafımızın bu zorlu süreci geride bırakmasını diliyorum," dedi.
malatyayenises.com