Reklam
SON DAKİKA
Reklam

Erdoğan Malatya'yı Aradı, Vali Yavuz Deprem Sonrası Saha Verilerini Paylaştı

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Battalgazi merkezli depremin ardından İl AFAD Merkezinde kurulan koordinasyon kurulunda açıklamalarda bulundu. Saha taramalarının sürdüğünü belirten Yavuz; sağlık kuruluşlarına yapılan başvurular, ulaşım ağındaki durum ve içme suyu kaynağındaki son gelişmeleri paylaştı. Şehirde eğitime bir gün süreyle ara verildiği hatırlatılırken, iletişim ve enerji hatlarında bir sorun olmadığı kaydedildi.

Erdoğan Malatya'yı Aradı, Vali  Yavuz Deprem Sonrası Saha Verilerini Paylaştı
A- A+

Malatya — Malatya Valisi Seddar Yavuz; 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aydın Kılıç ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in katılımıyla İl AFAD Merkezi koordinasyon kurulunda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Depremin ilk anından itibaren afet koordinasyon merkezinin faaliyete geçtiğini belirten Yavuz, sarsıntının ardından yürütülen saha tarama çalışmaları ve alınan tedbirler hakkında detaylı bilgiler sundu.

Vali Seddar Yavuz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Anından derhal afet koordinasyon merkezi faaliyetine başlamış ve saha tarama çalışmalarına hız verilmiştir. Öncelikle şunu ifade etmem gerekir ki 6 Şubat depremlerinden sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'un koordinasyonunda ve İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi ve AFAD’ımız diğer kurum ve kuruluşlarımızla birlikte şehrimizde 124 bin bağımsız bölüm inşa edilmiş, bunun 104 bini direkt Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından 20 bini aşan kısmı ise yerinde dönüşüme destek vermek suretiyle şehrimizin yapısı stoku yenilenmiştir. Bugün de özellikle sığ bir deprem olması ve zeminin kötü olduğu yerlerde daha şiddetli hissedildiğini söylemek istiyorum. Bu saat itibariyle şu anda saha taramalarımız halen devam etmekte olup acil çağrı merkezimize 82 adet çağrı gelmiştir. Acil çağrı merkezine 32 adet hasar tespiti, 50 adetli bilgi danışma amacıyla çağrı alınmıştır. İlimizde genelinde şu ana kadar üç ahırda kısmi çökme, bir konutta kısmi hasar ve bir adet istinaf duvarında çökme olduğu bilgisi edinilmiştir. Karayolları 82. Şube Şefliğince alınan bilgi doğrultusunda Pütürge ilçesi Kubbedağı mevkiinde yamaçtan deprem etkisiyle kaya parçalarının geldiği bilgisi alınmış ve karayolları şefliğimizce gerekli müdahalelerde bulunmuştur.

-"74 kişi hastanelere gitti" 

Deprem sonrası 74 kişinin sağlık kuruluşlarına gititğini belirten Vali Seddar Yavuz, “Sağlık kuruluşlarımıza bu saat itibariyle 74 vatandaşımız başvurmuş olup bunlardan 15'i korku ve panikten yani psikolojik sebeplerden, 15'i hafif derecede yaralı olup, 46 vatandaşımızın tedavisi tamamlanmış alınmış ve taburcu edilmiştir. Şu an 18 tarihli vatandaşımızda müşahede amaçlı olarak hastanelerimizde bulunmaktadır. Öncelikle yaralanan kardeşlerimize, etkilenen kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. ” şeklin8deki bilgileri paylaştı. 

-"Okullarda, iletişimde, enerjide sıkıntı yok, sadece içmesuyunda bulanıklık var"

Alt yapı ile ilgil ibilgileride paylaşan Vali Yavuz, “Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarımızda bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Şuan itibariyle deprem sebebiyle iletişim ve enerji hatlarında herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunun dışında özellikle şehrimizin su ihtiyacını karşılayan kaptajda deprem etkisiyle bulanıklık meydana gelmiştir. Özellikle Büyükşehir Belediyemiz, MASKİ’miz ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı'nın tarafından ekiplerimiz gerekli inceleme, sunumlarını alma işlemlerine devam etmektedir. Tedbir olarak özellikle bulanık olan yerlerde içme suyu olarak kullanılmamasını tavsiye ediyoruz. Diğer taraftan hasar tespiti ile ilgili müracaatta bulunan vatandaşlarımızla ilgili olaraktan gerekli tedbirler alınmıştır.” ifadelerini kaydetti.

-"Cumhurbaşkanrı Erdoğan Arayıp Bilgi Aldı"

Vali Seddar Yavuz açıklamasını şöyle sürdürdü, "Deprem'in ilk anından itibaren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi bizzati geçmiş olsun dileklerini iletmiş ve gerekli çalışmalar konusunda ilgilenmişlerdir. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza geçmiş olsun dileklerini ileten tüm yetkililere buradan şükranlarımı özellikle arz etmek istiyorum. Özellikle hasarlı binaların yıkılması konusunda ve yeni imar ve inşa faaliyetleri konusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde şehrimizin yapı stokunu afete dirençli hale getirmemizin ne kadar önemli olduğunu bugün bir kez daha müşahede etmiş olduk. Dolayısıyla cephelerin öldürmediğini, binaların öldürdüğünü, zarar verdiğini bir kez daha sizlere hatırlatmak istiyorum. Her konuda sürece hakimiz. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla görev başındadır. Ve gerekli her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, sahada görev yatan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha Rabb'im bizleri her türlü afetlerden korusun diye dilek ve niyazda bulunuyorum.”

KAYNAK: malatyayenises.com

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar