SON DAKİKA
Özhanlar Mobilya

EskiMalatya'da Sanayi Sitesi Taşınıyor

Battalgazi Belediye Meclisi, 2026 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda 2025 yılında tamamlanan 10 dev proje değerlendirilirken, 2026 yılı için planlanan sanayi sitesinin taşınması, aşevi ve millet bahçesi gibi yeni yatırımlar kamuoyuna duyuruldu. Başkan Taşkın, "2026 yılı Battalgazi’nin yılı olacak" diyerek hizmet seferberliğinin süreceğini açıkladı

EskiMalatya'da Sanayi Sitesi Taşınıyor
A- A+

Malatya – Battalgazi Belediye Meclisi, Ocak ayı olağan toplantısında bir araya gelerek ilçenin geleceğini şekillendirecek 16 gündem maddesini karara bağladı. Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen oturumda, sağlık tesislerinden kentsel dönüşüme kadar birçok kritik başlık ele alındı. Meydanbaşı ve Üniversite Mahallelerindeki alanların Aile Sağlığı Merkezi olarak tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edilirken, denetim komisyonu üye seçimleri de tamamlandı.

Toplantıda konuşan Başkan Bayram Taşkın, Eski Malatya Sanayi Sitesi'nin 100 dükkanlık yeni projesiyle çevre yoluna yakın modern bir alana taşınacağını müjdeledi. Trafik ve yerleşim krizini çözecek bu hamlenin yanı sıra Hanımınçiftliği Gülsever bölgesindeki imar sorununun da kentsel dönüşüm bütçesiyle giderileceğini aktaran Taşkın; sosyal belediyecilik projelerine de değindi.

Başkan Taşkın, ilçedeki "köpek terörü" sorununu sona erdirecek yeni Hayvan Barınağı'nın Perşembe günü hizmete açılacağını ifade ederek;

“Sizlerin de desteğiyle 10 önemli projeyi hayata geçirdik. 2026 yılında da planladığımız önemli projelerimiz var ve onları da hızla hayata geçireceğiz. Deprem sonrasında çok önemli çalışmalar yapıldı. 2025 yılını alnımızın akıyla atlattık. Perşembe günü yapımını tamamladığımız Hayvan Barınağı’na hayvanları almış olacağız. Sokaklarımızı köpek teröründen temizleyeceğiz ve Allah’ın bir emaneti olarak gördüğümüz bu canlarımızı inşa ettirdiğiniz bu güzel mekanda barındıracağız.”

cümleleriyle projelerin detaylarını paylaştı. 

Taşkın, ayrıca 2026 yılı içerisinde ilçeye kazandırılacak olan dev aşevi, Karayolları arazisine yapılacak Millet Bahçesi, yeni spor sahaları ve taziye evlerinin de müjdesini vererek; Battalgazi’nin 104 mahallesine eşit hizmet götürme kararlılığını vurguladı.

Kaynak: malatyayenises.com ve malatyagazete.com

#MALATYA 

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar