SON DAKİKA
Reklam

Fendoğlu: "Devlet Bahçeli 2011'de Dinlenseydi Bu Kadar Beklemezdik"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sur İlçe Başkanlığı'nın olağan kongresi Diyarbakır'da gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde Fırat Özer ilçe başkanı seçilirken, kongrede konuşan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmiş yıllardaki açıklamalarına atıfta bulunarak değerlendirmelerde bulundu.

Fendoğlu:
A- A+
Reklam

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Sur İlçe Başkanlığı olağan kongresi Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde düzenlendi. Tek listeyle gerçekleştirilen seçimde Fırat Özer ilçe başkanlığına getirildi. Kongrede konuşan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin öngörüsüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP Sur İlçe Başkanlığı olağan kongresi, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Devlet Tiyatrosu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Tek listeyle yapılan seçimde Fırat Özer, Sur İlçe Başkanlığı görevine seçildi. Kongreye MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve parti üyeleri katıldı.

Fendoğlu: "2011'de Söylediği ile 15 Yıl Sonra Söylediği Arasında Hiçbir Şey Değişmedi"

Kongrenin açılış konuşmasını yapan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çözüm sürecine ilişkin tutumunu tarihsel bir perspektifle ele aldı. Fendoğlu, Bahçeli'nin 1 Ekim 2024'te TBMM açılışında DEM Parti Grup Başkanı'nın elini sıkmasını hatırlatarak konuya tarihsel bir arka plan sundu:

"Bugün sizlere bilge liderimizin ne kadar öngörülü olduğunu, ülkenin bekası söz konusu olduğunda bizim düşünmediğimizi, bizim akıl edemediğimizi 10 yıllar, 15 yıllar, 20 yıllar öncesinden dile getiren bilge liderimizden küçük örnekler sunacağım."

Fendoğlu, Bahçeli'nin 22 Ekim 2024'te yaptığı açıklamayı ve bu açıklamanın ardından gelen eleştirilerden söz ederek şunları aktardı: "O açıklamadan sonra kendilerini siyaset sahnesinde bir şey zanneden, geçmişinde bizim saflarımızda olan, tüm kariyer ve istikballerini Milliyetçi Hareket Partisi'nde yapan ve bizden ayrıldıktan sonra da gidip parti kuranlar, o gün genel başkanımızın açıklamasından itibaren bu sürece kadar genel başkanımızı ve partimizin siyasetini eleştirdiler. Milliyetçi Hareket Partisi'nin lideri nasıl böyle eder, nasıl el sıkabilir, nasıl konuşabilir? Öyle bir şeyi şaşkınlıkla dile getirdiler, gafletle dile getirdiler."

"Diyarbakırlı Kardeşim Nifak Saçanlardan Yoruldum"

Fendoğlu, Bahçeli'nin yaklaşık 15 yıl önce Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda yaptığı mitingden alıntıladığı sözlere yer vererek Devlet Bahçeli'nin  tutumunun yeni olmadığını vurguladı: "6 Haziran 2011'de İstasyon Meydanı'nda tüm Diyarbakır'a ve tüm Türkiye'ye söylüyor: 'Ayrılığı değil, bütünleşmeyi sağlayan kemer gibi hepimizi sımsıkı sarar. Dağılmaya değil toplanmaya, dargınlığa değil kucaklaşmaya, kavgaya değil barışmaya, husumete değil uzlaşmaya varım ve hazırım.' Diyarbakırlı kardeşim nifak saçanlardan yoruldum diyor. Bu nifaktan, bu fitneden, küresel ayak oyunlarının tezgahlarından bıktım diyor."

Fendoğlu, bu sözlerden hareketle şu değerlendirmeyi yaptı: "2011'de genel başkanımızın sözü dinlenseymiş, biz bu kadar uzun süre beklemezdik. 15 yıl önce söylediği ile 15 yıl sonra söylediği arasında hiçbir şey değişmedi."

"Ülkesini Kendi Şahsi İstikbalinden Daha Önce Düşünen Lider"

Konuşmasını Bahçeli'ye yönelik bir değerlendirmeyle tamamlayan Fendoğlu şunları söyledi: "Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak öngörüsü olan, stratejisi olan, sürekli ülkem, milletim diyen, ülkesini kendi şahsi istikbalinden daha önce düşünen, öngörüsü ve stratejisiyle ülkenin önünü açan, dara düştüğünde yapıcı olan ve tekrar önünü açan bilge liderimize Allah sağlık, sıhhat, afiyet versin. Allah başımızdan eksik etmesin."

Kongreyle birlikte Sur İlçe Başkanlığı'na seçilen Fırat Özer'in yeni yönetim kadrosuyla göreve başlaması beklenmektedir.

KAYNAK: malatyayenises.com

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar