
Malatya Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Ortaöğretim Birimi, İsmail Gaspıralı Ortaöğretim Yaz Gelişim Programı bünyesinde gençlerin tarihi ve kültürel bilincini artırmak amacıyla Çanakkale’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Malatya İl Başkanı Yusuf Sefi’nin destekleriyle hayata geçirilen organizasyonda, tarihi ve kültürel miras yerinde incelenerek gençlerin milli şuurunun güçlendirilmesi amaçlandı.
Tarihi ve Antik Mekanlar Ziyaret Edildi
Program kapsamında Malatya Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birimi mensupları, Çanakkale’deki tarihi ve antik alanları adım adım gezdi. Ziyaret rotasında 57. Piyade Alayı Şehitliği, Nusret Mayın Gemisi, deniz altı gezisi, Truva Antik Kenti ve Truva Atı, Hilal-i Ahmer Müzesi ile Conkbayırı yer aldı. Gençler, bu ziyaretlerle tarihi süreçleri yerinde görme imkanı buldu.
Eğitim ve Kültür Çalışmaları Vurgusu
Gençlerin akademik, ahlaki ve kültürel gelişimini desteklemek amacıyla imkanların seferber edildiği organizasyon çerçevesinde, İl Başkanı Yusuf Sefi’nin gençliğin ihyasını merkeze alan çalışmaları ve eğitime verdiği önem öne çıktı. Faaliyetlerin, gençlerin geleceğine yönelik nitelikli adımlar arasında yer aldığı belirtildi.
Malatya Ülkü Ocakları tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, eğitim ve kültür faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edilerek, "Fikriyle güçlü, ahlakıyla örnek ve bilgiyle donanmış bir gençliğin yetişmesi için eğitim faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Türk gençliğini ecdadının izinde, geleceğin ufrunda yetiştirmek en temel gayemizdir" denildi.
Malatya Ülkü Ocaklarının gençlere yönelik eğitim, kültür ve gelişim programlarına önümüzdeki süreçte de devam edeceği bildirildi.
KAYNAK: malatyayenises.com


































