
EDİTÖR / malatyayenises.com Haber Merkezi
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti Malatya İl Gençlik Kollarının düzenlediği “Malatya Bir Gençlik Festivali” kapsamında kente gelen AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Yusuf İbiş’i makamında ağırladı. İbiş’e Şehir Kütüphanesini gezdiren Er, daha sonra Yüzüncü Yıl Kent Parkı’ndaki festival programına katılarak gençlere yönelik yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Yusuf İbiş Şehir Kütüphanesini gezdi
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Yusuf İbiş, festival programı kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i ziyaret etti.
Başkan Er, ziyaretin ardından İbiş’e Şehir Kütüphanesini gezdirerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Gençlerin 7 gün 24 saat yararlanabileceği kütüphaneyi inceleyen İbiş, Başkan Er’e teşekkür ederek: “Güzel bir eser olmuş.” dedi.
Festival Yüzüncü Yıl Kent Parkı’nda yapıldı
Sami Er daha sonra Yüzüncü Yıl Kent Parkı’nda AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Malatya Bir Gençlik Festivali” etkinliğine katıldı.
Sinan Akçıl ile Eypio’nun sahne aldığı etkinlikte konuşan Er, Malatya’nın yeniden inşa ve ihya sürecinde gençlere yönelik yatırımlara öncelik verdiklerini söyledi.
Gençlerin şehrin geleceğinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Er, Malatya’yı gençlerin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri bir şehir hâline getirmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
“Bir taraftan depremin yaralarını sararken geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz”
Depremin ardından şehrin yeniden ayağa kaldırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Er, bir yandan depremin yaralarının sarıldığını, diğer yandan geleceğe dönük yatırımların hayata geçirildiğini söyledi.
Er, gençlere yönelik projelere ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Her şey gençler için. Bakın, bir taraftan depremin yaralarını sararken geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz. Burada gençliğe, geleceğin gençliğine yönelik birçok yatırımımız var. Kütüphaneleriyle, spor tesisleriyle, kafeleriyle inşallah hepinizin çok mutlu olacağı bir Malatya inşa ediyoruz.”
Festivalde bir süre Sinan Akçıl’ın şarkılarını dinleyen Başkan Sami Er, sanatçıya kayısı ile Malatya Yeşilyurtspor forması takdim etti.
KAYNAK / malatyayenises.com


































