
EDİTÖR / malatyayenises.com Haber Merkezi
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Şehir Kütüphanesi’nde ders çalışan öğrencilerle bir araya geldi. Haziran ayında kapılarını açan ve şu ana kadar 14 bin 584 öğrencinin abone olduğu kütüphanede incelemelerde bulunan Er, gençlerle sohbet ederek talep ve beklentilerini dinledi.
"Her Semte Kütüphane Açıyoruz"
Öğrencilerle buluşmasında kent genelindeki eğitim yatırımlarına değinen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, her semtte gençlerin kolayca ulaşabileceği çalışma alanları oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Er, “Yeni kütüphaneler açıyoruz. Her semte kütüphane açıyoruz, birkaç aya bitecek. Kent genelinde onlarca kütüphane inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Gençlerin kentin geleceği olduğunu vurgulayan Başkan Er, öğrencilerin sınav dönemlerinde kütüphaneden yoğun şekilde yararlandığını aktardı. Kütüphaneye yönelik özel bir yazılım sistemi oluşturulduğunu kaydeden Er, bu sistem sayesinde öğrencilerin zamanlarını daha verimli değerlendirdiğini ifade etti. Başkan Er, öğrencilerle sohbeti sırasında, “Allah kolaylık versin, emeklerinizi boşa vermmesin” diyerek başarı dileklerini iletti.
Öğrencilerden Memnuniyet Mesajı
Şehir Kütüphanesi’nde ders çalışan öğrencilerden Bahar Akın, tesisten ve personelin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şehir Kütüphanesi’nin önemli bir hizmet olduğunu belirten Akın, kütüphanede düzenlenen deneme sınavlarının da kendileri için faydalı olduğunu kaydetti.
Kent genelinde gençlik merkezleri ve kütüphaneler kazandırmaya yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi.
KAYNAK / malatyayenises.com


































