
Hamamcı, Sare ve Pamukçu sokaklarda çalışma
Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin merkezi mahallelerinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar kapsamında Çukurdere ve Koyunoğlu mahallelerinin birleşme noktasında bulunan Hamamcı, Sare ve Pamukçu sokaklarda yol yenileme ve sıcak asfalt serim çalışmalarına devam ediyor.
Çalışmalar kapsamında mevcut yolların sökümü yapılırken, ardından zemin düzenlemesi ve malzeme serimi gerçekleştirildi. Son aşamada ise sıcak asfalt uygulamasına geçildi.
Bölgede yaklaşık 1.250 ton sıcak asfalt serimi yapılarak yolların daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi hedefleniyor.
Başkan Geçit çalışmaları yerinde inceledi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek sahadaki son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.
İnceleme sırasında Çukurdere Mahalle Muhtarı Fatih Gönültaş da Başkan Geçit’e eşlik etti.
Muhtar Gönültaş: “Verilen söz yerine getirildi”
Çukurdere Mahalle Muhtarı Fatih Gönültaş, mahalle toplantısında dile getirdikleri yol talebinin kısa sürede karşılık bulmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.
Gönültaş, “Sayın Başkanımız, mahallemizdeki toplantıda bizlere yollarımızın belirli bir program dâhilinde yenileneceği sözünü vermişti. Bugün görüyoruz ki verilen söz yerine getirildi. Belediye ekiplerimiz günlerdir burada yoğun bir tempoyla çalışıyor. Yollarımız güzelleşiyor, mahalle sakinlerimiz de yapılan çalışmalardan büyük memnuniyet duyuyor” dedi.
Koyunoğlu ve Çukurdere mahallelerinin birleşme noktasındaki yatırımların bölgenin daha düzenli ve yaşanabilir bir görünüme kavuşmasına katkı sunduğunu belirten Gönültaş, belediye ekiplerine teşekkür etti.
Geçit: “Ne söz verdiysek yerine getiriyoruz”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, vatandaşlarla gerçekleştirilen mahalle toplantılarında dile getirilen talepleri önemsediklerini ve verilen sözleri planlı şekilde hayata geçirdiklerini söyledi.
Çukurdere ve Koyunoğlu mahallelerinin Malatya’nın merkezi ve köklü yerleşim alanları arasında bulunduğunu belirten Geçit, “Malatya’nın eski ve merkezi mahallelerinden olan Çukurdere’de, vatandaşlarımıza sözünü verdiğimiz yatırımları bir bir hayata geçiriyoruz. Daha önce gerçekleştirdiğimiz mahalle toplantımızda vatandaşlarımız bizlerden yolların yenilenmesini ve asfaltlanmasını talep etmişti. Biz de kendilerine gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü vermiştik” ifadelerini kullandı.
“Yaklaşık 1.250 ton sıcak asfalt kullanıyoruz”
Geçit, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Hamamcı, Sare ve Pamukçu sokaklarda kapsamlı yol yenileme çalışması yürüttüğünü belirterek, mevcut yolların sökümünün ardından zemin düzenlemesi ve malzeme serimi yapıldığını söyledi.
Geçit, “Son aşamada ise finişerlerle sıcak asfalt serimi gerçekleştiriliyor. Bölgede yaklaşık 1.250 ton sıcak asfalt kullanıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla araç ve yaya trafiğini daha güvenli ve konforlu hale getiriyoruz” dedi.
Çukurdere ve Koyunoğlu mahallelerinde yapılan yatırımların vatandaşların yaşam kalitesine ve ilçenin yeniden imar ve inşa sürecine katkı sunduğunu belirten Geçit, çalışmaların süreceğini ifade etti.
“Hizmet götürmediğimiz tek bir mahalle kalmayacak”
Başkan Geçit, Yeşilyurt’ta hizmet götürülmeyen mahalle kalmayana kadar çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Geçit, “Vatandaşlarımıza ne söz verdiysek yerine getirdik, bundan sonra da aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sıcak havaya rağmen sahada büyük bir özveri ve gayretle çalışan mesai arkadaşlarıma, çalışmalarımıza destek veren mahalle muhtarımıza ve bizlere güvenen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Her yeni yatırım, her yeni hizmet Yeşilyurt’un geleceğine yapılan önemli bir yatırımdır” dedi.
Yeşilyurt Belediyesi’nin Çukurdere ve Koyunoğlu mahallelerindeki yol yenileme ve sıcak asfalt çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
KAYNAK: malatyayenises.com


































