SON DAKİKA
Özhanlar Mobilya

Malatya Ekonomisine Can Suyu: Dev Depo Projesi Başlıyor!

Malatya Ekonomisine Can Suyu: Dev Depo Projesi Başlıyor!
A- A+

Battalgazi Belediyesi, ilçedeki su ürünleri üreticilerinin rekabet gücünü artırmak ve ürün kayıplarını önlemek amacıyla 52 milyon TL bütçeli soğuk hava deposu projesini hayata geçiriyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın Malatya ziyareti kapsamında imzalanan protokol ile Hatunsuyu Mahallesi’nde modern bir depolama altyapısı kurulacak. Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülecek proje, yerel üretimin hijyenik koşullarda muhafaza edilmesini ve pazarlama imkânlarının genişletilmesini sağlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın Malatya programı kapsamında, Battalgazi Belediyesi tarafından ilçede uygulanacak "Su Ürünleri Soğuk Hava Deposu Merkezleri Projesi" için imza töreni düzenlendi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak tarafından imzalanan sözleşme ile projenin uygulama süreci resmen başladı. Hatunsuyu Mahallesi’nde inşa edilecek merkezler, bölgedeki balıkçılık ve su ürünleri sektörüne lojistik destek sunacak.

Üreticiye Modern Altyapı Desteği

Proje kapsamında kurulacak soğuk hava depoları, su ürünlerinin uygun sıcaklık ve hijyen standartlarında korunmasına olanak tanıyacak. Bu yatırım sayesinde üreticilerin ürün kayıplarının asgari düzeye indirilmesi ve pazarda daha güçlü bir konuma ulaşmaları hedefleniyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, yerel kalkınmaya yönelik yatırımların önemini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Üretimi destekleyen ve yerel kalkınmaya katkı sağlayan yatırımları önemsiyoruz. Hayata geçirilecek projenin ilçedeki üreticilere ve bölge ekonomisine önemli katkılar sunacak.”

Bölge Ekonomisi ve İstihdam Hedefi

Hatunsuyu’ndaki tesislerin tamamlanmasıyla birlikte Battalgazi’de su ürünleri sektörünün altyapısı kalıcı olarak güçlendirilecek. Ürünlerin daha uzun süre sağlıklı koşullarda saklanabilmesi, sadece yerel satışı değil, dış pazarlara sevkiyatı da kolaylaştıracak. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgede istihdam artışı ve üreticilerin gelirlerinde istikrar sağlanması öngörülüyor.

Kaynak: malatyayenises.com ve malatyagazete.com

#MALATYA 

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar