SON DAKİKA
Reklam

Malatya Müftülüğü İlk Umre Kafilesini Uğurlamaya Hazırlanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu kapsamında Malatya Müftülüğü tarafından düzenlenen ilk özel umre turuna katılacak 177 vatandaş için eğitim semineri düzenlendi.

Malatya Müftülüğü İlk Umre Kafilesini Uğurlamaya Hazırlanıyor
A- A+
Reklam

Malatya İl Müftülüğü, ilk özel umre kafilesini kutsal topraklara uğurlamaya hazırlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile gerçekleştirilecek umre programına katılacak 177 kişiye yönelik bilgilendirme ve eğitim semineri düzenlendi.

Kafileye Manevi ve Pratik Bilgilendirme

Malatya Müftülüğü tarafından Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim seminerinde, umre ibadetinin manevi boyutu, yolculuk süreci ve kutsal topraklardaki ibadet uygulamaları hakkında bilgi verildi. Katılımcılara ayrıca sağlık, ulaşım, iletişim ve konaklama konularında da bilgilendirme yapıldı.

Diyanet yetkilileri, eğitimlerin amacının vatandaşların kutsal yolculuğa hem manevi hem de pratik açıdan hazır olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Kutsal Yolculuk Öncesi Bilinçlendirme

Eğitimlerde, umre ibadetinin bilinçli şekilde yapılmasının önemine vurgu yapıldı. Katılımcılara ihram, tavaf, sa’y ve diğer ibadetlerin usulüne dair görsel anlatımlar sunuldu. Ayrıca Suudi Arabistan’daki iklim koşulları ve günlük düzenlemeler hakkında da bilgilendirme yapıldı.

 177 kişilik kafile, belirlenen tarihte Malatya’dan hareket ederek Mekke ve Medine’deki kutsal ziyaretlerini gerçekleştirecek.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar