Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar’ı "Şeref Üyeliği Beratı" ile ödüllendirdi. Şehrin tanıtımına, ticaretine ve girişimcilik ruhuna sağladığı katkılar nedeniyle bu ödüle layık görülen Munyar, Malatya TSO meclisinde düzenlenen geniş katılımlı bir törenle beratını teslim aldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Munyar’ın 46 yıllık meslek hayatındaki başarılarının Malatya ekonomisi için büyük değer taşıdığını ifade etti.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programa; MTSO Meclis Üyeleri, MESOB Başkanı Şevket Keskin, çok sayıda esnaf odası başkanı ve üretici birlikleri temsilcileri katıldı. Törende, Malatya TSO’nun her hizmet döneminde bir isme verdiği geleneksel şeref üyeliği payesinin bu dönemki sahibi Malatyalı gazeteci Vahap Munyar oldu. Önceki dönemde bu unvan, karaciğer nakli konusundaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a verilmişti.
"Malatya’nın Potansiyelini Dünyaya Görünür Kılıyor"
Törenin açılış konuşmasını yapan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Vahap Munyar’ın şehre sunduğu katkıları vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Odamız yönetim kurulunun teklifi ve meclisimizin oy birliği ile aldığı kararla; 46 yıllık başarılı meslek hayatı boyunca gazetecilik alanında önemli çalışmalara imza atan, şehrimizin sosyal ve ekonomik hayatının her aşamasında yer alan hemşerimiz Vahap Munyar’a şeref üyeliği beratı vermekten mutluyuz. Hemşerimiz, yalnızca ekonomi gazeteciliğindeki başarısıyla değil, aynı zamanda şehrimizin üretimini ve girişimcilik ruhunu uluslararası platformlarda görünür kılmasıyla Malatya’mıza önemli katkılar sunuyor.”
"Yazılarımın Yarısından Fazlası Malatya Üzerinedir"
Şeref Üyeliği Beratı’nın kendisi için büyük bir onur ve sorumluluk olduğunu belirten Vahap Munyar, Malatya’ya olan bağlılığını dile getirerek şunları kaydetti: “Malatya’da dünyaya gelmiş olmayı en büyük şansım olarak görüyorum. Bugüne kadar yaptığım haberlerin ve yazılarımın en az yarısı Malatya üzerinedir. Birçok ödül aldım; ancak bugün Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen bu berat, şahsım için büyük bir onurdur. Bu berat, bundan sonra Malatya’yı ve şehir ekonomisini daha fazla yazma sorumluluğunu da beraberinde getirmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Geniş Protokol Katılımı
Törene Malatya esnaf ve üretim dünyasının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Malatya TSO Meclis Salonunda düzenlenen programa meclis üyelerinin yanı sıra; MESOB Başkanı Şevket Keskin, Attarlar Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Orhan, Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, Doğanşehir Esnaf Odası Başkanı Rifat Topal, Elektrikçiler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karabulut, Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ali Özgül, Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Hazır Elbiseciler Esnaf Odası Başkanı Aziz Keklik, Hekimhan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Vedat Altıkulaç, İmalat Demir ve Tamir Esnaf Odası Başkanı Teslim Tunçdemir, Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Hanifi Yaylacı, Madeni Eşya Esnaf Odası Başkanı İzzet Demirci, Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanı Orhan Özbek, Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı İsmet Keklik, Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Murat Dilek, Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Emre, Yeşilyurt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Taner Kılınç, Zahireciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Artun, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu da katılım sağladı.
Kaynak: malatyayenises.com / malatyagazete.com



































