Malatya - Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, çalıştığı firmadan ücretini tahsil edemediğini iddia eden bir inşaat işçisi, yapımı süren binanın çatısına çıkarak eylem yaptı. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaklaşık yarım saat süren ikna çalışmaları sonucunda işçi binadan indirildi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Özalper Mahallesi Peri Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir inşaat firmasında çalışan T.Y., uzun süredir alacaklarını tahsil edemediğini öne sürerek inşaat halindeki binanın en üst katına çıktı. Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.
İhbarın ardından olay yerine polis, UMKE, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, bina çevresinde güvenlik önlemleri alırken polis ekipleri de şahsı ikna etmek için çalışma başlattı. T.Y., ekiplerin yürüttüğü diyalog neticesinde yaklaşık 30 dakika sonra eylemine son vererek aşağı inmeyi kabul etti.
Sağlık kontrolünden geçirilen işçi, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.
İnşaat firması ve ödenmeyen alacak iddialarıyla ilgili tahkikat sürdürülüyor.
KAYNAK: malatyayenises.com / malatyagazete.com




































