Malatya – Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ikinci depremde yıkılan İdris Efendi Apartmanı'na ilişkin yargılama süreci tamamlandı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, binanın yapımından sorumlu tutulan sanıklara hapis cezası verildi.
İnönü Mahallesi Mavigöl Sokak üzerinde bulunan Billurkent Sitesi İdris Efendi Apartmanı, deprem felaketi sırasında tamamen çökmüştü. Binanın enkazında kalan Ahmet Korkut (86), Necati Durmaz (69) ve Songül Durmaz (51) hayatını kaybetti. Olayda Arif Korkut, Doğukan Korkut, Elif Naz Korkut ve Birgül Korkut ise yaralı olarak kurtarıldı.
Yargılama sürecinde sanıkların ve avukatların esas hakkındaki savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Mahkeme, binanın yapımında ve projelerin onaylanmasında sorumluluğu bulunan sanıklar Bülent Yeroğlu ve Mehmet Ufuk Selçuk'u 5'er yıl 6'şar ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar Abdülkadir Akbaş, Mustafa Bingöl, Ahmet Özer, Hakan Büker ve Vefik Şahin hakkında ise 5'er yıl 1'er ay 3'şer gün hapis cezası verilmesine hükmedildi.
Aynı davada yargılanan Demet Doğan, Aysun Demir ve Jale Sarıoğlu hakkında mahkeme heyeti beraat kararı verdi. Mahkeme, hapis cezası alan tutuksuz sanıklar hakkında yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirinin devamına karar kıldı. Karar, istinaf ve Yargıtay aşamalarından geçerek onaylanması halinde kesinleşecek.
KAYNAK: malatyayenises.com / malatyagazete.com




































