SON DAKİKA
Reklam

Malatya'da Karabuğday Hasadı Gerçekleştirildi

Malatya'da Karabuğday Hasadı Gerçekleştirildi
A- A+
Reklam

Malatya Haberleri 

Malatya'da farklı bölgelerde deneme ekimi yapılan Karabuğdayın hasadı, Doğanşehir ilçesinde yapıldı. 

Hasada İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar ve Doğanşehir Kaymakamı Ahmet Fatih Sungur'un da aralarında bulunduğu yetkililer ile üreticiler katıldı. Hasat sonucunda, Karabuğday yetiştiriciliğinin önümüzdeki yıllarda ekonomik olarak yapılabileceği belirtildi.

Deneme ekimlerinin yapıldığı Karabuğdayın hasadına katılanlar arasında, Doğanşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmet Çılğın ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personelleri de yer aldı. 

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar hasat sonrasında yaptıkları değerlendirmede, ekonomik olarak uygun alanlarda Karabuğday yetiştiriciliğinin artarak devam edeceğini ifade etti.

malatyayenises.com

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Buğdaycı (2 ay önce)
    Ne büyük bir olay! Bayrak, flama, üniforma, tören vs Konumu attın, çıktı. Normal buğdaydan ne farkı var? Aslında çok geç kalınmış bir çaba. Diğer tahıl ürünleri gibi bakım istemiyor, ilaçlama vs. Ayrıca çiçeğinden üretilen bal da çok kıymetli. Türkiye karabuğdayı yani öğreniyor. Sağlık için harika bir gıda. Yaygınlaşması şart
    0
    0
    Yanıtla
Çok okunanlar