SON DAKİKA
Özhanlar Mobilya

Malatya'yı Esnafla Birlikte İstişare Ederek Yöneteceğiz

Malatya'yı Esnafla Birlikte İstişare Ederek Yöneteceğiz
A- A+

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ankara Esnaf Çarşısı’nda bulunan meslek odalarını ziyaret ederek "ortak akıl" vurgusu yaptı. Göreve yeni seçilen ve güven tazeleyen oda başkanlarıyla bir araya gelen Er, şehrin yeniden inşa sürecinde esnafın görüşlerini temel aldıklarını ifade etti. Başkan Er, sanayinin belirli noktalarda toplanması ve yeni çarşı planlaması gibi kritik projelerin istişareyle tamamlanacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ankara Esnaf Çarşısı’nda faaliyet gösteren Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları, Mobilyacılar, Kahveciler, Manifaturacılar, Terziler, Madeni Eşya, Zahireciler, Hazır Elbiseciler, Elektrikçiler-Elektronikçiler, Bakkallar ve Bayiler ile Attarlar esnaf odalarını ziyaret etti. 

Başkan Er, yeniden başkanlığa seçilen Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, Zahireciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Artun, Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Murat Dilek, Madeni Eşya Esnaf Odası Başkanı İzzet Demirci, Kahveciler Odası Hacı Karanfil, Terziler Esnaf Odası Başkanı Cumali Savaş, Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı İsmet Keklik, Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın ile göreve yeni seçilen Hazır Elbiseciler Esnaf Odası Başkanı Aziz Keklik, Elektrikçiler-Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karabulut ve Attarlar Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Orhan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

"Empati Kurarak Ve Mini Anketlerle Hareket Ediyoruz"

Kendisi de geçmişte esnaflık yapan Başkan Sami Er, kararlarında empati kurmaya önem verdiğini belirterek; “Biz, sivil toplum kuruluşlarını ve esnaf odalarımızı çok önemsiyoruz. Göreve geldiğimizde 'Malatya'yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğiz' dedik. Bu düsturla çalışıyoruz. Bir eseri hayata geçireceksek mini anket yapıyoruz ve insanların taleplerine göre davranıyoruz. İstişare edip, araştırma yapıyoruz ve hem esnaf hem de vatandaşımızın mağdur olmayacağı kararlar alıyoruz. Oda seçimleri oldu. Hem yeni seçilen hem de güven tazeleyen başkanlarımızı ziyaret ediyoruz. Biz, esnafla varız. Hepimiz bir bütünüz ve Malatya her şeyiyle bir aile.” ifadelerini kullandı.

Sanayi Ve Çarşı Projelerinde "Kümelenme" Dönemi

Şehrin toparlanma sürecinde final aşamasına gelindiğine dikkat çeken Er, yeni ekonomik planlamalara dair şunları söyledi: “Şehir artık ayağa kalkıyor. İnsanlar karamsardı inanmıyordu ama devletimiz güçlü. Malatya bir yılda ayağa kalktı. İnşaatlar çok hızlı bir şekilde tamamlanmaya başladı ve şu an final aşamasındayız. Bu noktada Malatya'nın bütün sanayisini belli noktalarda toplayacak bir çalışma yürütüyoruz. Sektörlerin kümelenmesi noktasında bir çalışmamız olacak. Esnaf için çarşı planımız var. Sahaflara ayrı bir yer yapacağız. Bütün bu işleri istişareyle gerçekleştireceğiz.”

Ziyaret edilen oda başkanları, özellikle Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce’nin nezdinde, Başkan Er’in sorunlara anında çözüm bulmasından ve çarşının hızlı bir şekilde ayağa kaldırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Kaynak: malatyayenises.com ve malatyagazete.com

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar