SON DAKİKA
Reklam

“Örnek alınması gereken bir hizmettir”

Yeşilyurt Belediyesi, Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahası’nda üretilen 60 ton arpayı yüzde 100 hibe desteğiyle üreticilere teslim etti.

“Örnek alınması gereken bir hizmettir”
A- A+
Reklam

EDİTÖR / malatyayenises.com Haber Merkezi

Yeşilyurt Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan üreticilerin yem maliyetlerini azaltmak ve tarımsal üretimi desteklemek amacıyla Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahası’nda üretilip hasadı yapılan 60 ton arpayı yüzde 100 hibe desteğiyle dağıttı. Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, son üç yılda toplam 150 ton arpa desteği sağlandığı açıklandı.

“Üç yılda 150 ton arpa desteği sağladık”

Programda konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, üreticilerin maliyetlerini azaltmaya yönelik desteklerin sürdüğünü söyledi.

Geçit, “Yeşilyurt’umuzun tarımsal potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek, çiftçilerimizin üretim gücünü artırmak ve özellikle hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimizin maliyetlerini azaltmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, deprem koşullarına rağmen tarımı desteklemeyi öncelik haline getirdik. Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda gerçekleştirdiğimiz üretim sonucunda elde ettiğimiz 60 ton arpayı yüzde 100 hibe desteğiyle yetiştiricilerimize teslim ediyoruz. 2024 yılında 40 ton, 2025 yılında 50 ton, bu yılda 60 ton arpa desteği sağladık. Üç yılda toplam 150 ton arpa desteği sağlayarak tarımsal hedeflerimize ulaşmada önemli bir mesafe almış oluyoruz. Bizim için tarım; toprağın bereketini, üreticimizin emeğini ve Yeşilyurt’un geleceğini korumaktır. Tarladan sofraya, üreticiden ekonomiye uzanan bu zincirin her halkasında çiftçimizin, üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Fevzi Çiçek: “Bu tür destekleri değerli görüyoruz”

Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, tarımın sürdürülebilirliği açısından desteklerin önem taşıdığını belirtti.

Çiçek, “Geçmişten bugüne kadar aralıksız olarak tarımı destekleyen Yeşilyurt Belediyemize ve Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

İhsan Akın: “Örnek alınması gereken bir hizmettir”

Tarım Platformu Birlik Başkanı İhsan Akın da kırsal bölgelerde üretim yapan çiftçilerin zorlu şartlarda çalıştığını belirterek yerel yönetimlerin sunduğu desteklere dikkat çekti.

Akın, “Yetiştiricilerimiz ve üreticilerimiz kırsal bölgelerde zor şartlarda büyük bir özveri ve gayretle çalışıyorlar. Bakanlığımız destekliyor ancak yerel yönetimlerimizin yol, su ve bu tür destekler sağlamaları önemlidir. Yeşilyurt Belediyemizin bu desteği de örnek alınması gereken bir hizmettir. Belediye Başkanımıza ve ekiplerine tüm üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından programda yer alan üreticilere hazırlanan arpa çuvalları teslim edildi.

KAYNAK / malatyayenises.com 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar