Malatya - Malatya'nın Kale ilçesi Bağlıca Mahallesi’ndeki bir dinlenme tesisinde husumetli iki grup arasında gece yarısı çıkan silahlı kavga sonucu 3 kişinin yaralandığı olayla ilgili yürütülen soruşturmada yakalanan 7 şüpheliden 6'sı, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gece Yarısı Silahlı Kavga ve Yaralılar
Olay, 1 Aralık 2025 tarihinde gece saat 24.00 sıralarında Kale ilçesi Bağlıca Mahallesi'nde bulunan bir dinlenme tesisinde meydana gelmişti. Husumetli oldukları bilinen E.Ö., N.Ö. ve H.D. isimli şahıslar ile F.A., E.A., M.B., E.A., A.B. isimli şahıslar arasında çıkan tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü.
Tabanca ile açılan ateş sonucu E.Ö., N.Ö. ve H.D. adlı 3 kişi yaralandı. Olay sonrası yaralılar, kent merkezindeki Turgut Özal Tıp Merkezi ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.
Saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen şüphelilerin, olay yerinden Tofaş marka bir araçla Malatya merkeze doğru kaçtıkları belirtilmişti. Emniyet ekipleri, olayın hemen ardından geniş çaplı soruşturma başlatarak, şüphelileri kısa sürede yakaladı.
Yakalanan şüpheliler arasında bulunan F.A., E.A., M.B., E.A., A.B. ve diğer iki şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi.
Adli mercilere sevk edilen 7 şüpheli hakkındaki kararda 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 şüpheli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: malatyayenises.com – malatyagazete.com


































