Malatya - Malatya’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği Beydağı Oteli Davasında kurumlardan çarşının merkezi olan Dabakhane Mahallesindeki güncel zemin etüdüne yönelik istenen raporun kurumlarda bulunmadığı mahkemeye bildirildi. Mahkeme kurumlardan yeniden rapor istedi.
Kahramanmaraş merkezli ikinci depremde Malatya merkez Dabakhane Mahallesi Bakırcılar Çarşısı yanında yıkılan Beydağı Otel’in enkazında kalan Hira Ecrin Baykal (10), İlahe Hasanzade (50), Rana Ökten (51), Raziye Baykal (41), Selami Acı (52), Selami Acı (4) ve Suat Acı (2) hayatını kaybetmişti.
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuksuz sanıklar Ömer Ş., Hakan B., Alper Y., Turan Ü., Mustafa .B.’nin avukatları katılırken, mağdur taraf ve avukatları katılmadı.
.Duruşmada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Battalgazi Belediyesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve AFAD İl Müdürlüğü’nden istenen Beydağı Oteli’nin bulunduğu alanda güncel zemin etüdü raporu talebine olumsuz yanıt verildiği ve bu kurumlarda öyle bir raporun bulunmadığının bildirildiği kaydedildi.
Sanık avukatlarından Ali Haydar Özer, “Güncel zemin etüdü ile otelin bulunduğu zemin yapısının değişip değişmediğinin dosyaya belge olarak girmesini talep ediyoruz” dedi.
Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteleyen mahkeme heyeti, Dabakhane Mahallesinde yıkılan Beydağı Oteli’nin bulunduğu alana ilişkin güncel zemin etütü raporlarının mahkemeye gönderilmesi hususunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Battalgazi Belediyesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve AFAD İl Müdürlüğü’ne müzakere yazılmasına, zemin etüdü rapor gelmesi halinde dosya üzerinden farklı bilirkişi raporu aldırılmasına karar verdi.
Kaynak: malatyayenises.com – malatyagazete.com


































