
EDİTÖR / malatyayenises.com Haber Merkezi
Battalgazi Belediyesi hizmet binasının yanında bulunan eski Stat Karakolu, yeni dönemde Kreş ve Gündüz Bakımevine dönüştürülerek çocukların hizmetine açıldı. Geçmiş dönemlerde belediye başkanlarının kullandığı, belediye çalışanları ve vatandaşlar arasında okey oynanan özel lokal olarak bilinen bina, yaklaşık iki aylık çalışmanın ardından dört sınıflı ve 50 çocuk kapasiteli kreş haline getirildi.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, binanın geçmişte “park makamı” olarak kullanıldığını belirterek, kendi dönemlerinde bu alanı kullanmayıp vatandaşların hizmetine açmayı tercih ettiklerini söyledi.
Okey masasının yerini çocuk masaları aldı
Selahattin Gürkan ve Osman Güder dönemlerinde başkanların kullandığı lokal olarak bilinen ve başkan ve emkiplerinin okey oynadığı eski Stat Karakolu binası, Bayram Taşkın döneminde farklı bir işlev kazandı.
Belediye hizmet binasının hemen yanında bulunan yapı, yapılan düzenlemelerle Kreş ve Gündüz Bakımevine çevrildi. Böylece geçmişte başkanların vakit geçirdiği lokal olarak bilinen bina, bu kez çocukların eğitim ve bakım hizmeti alacağı bir mekân haline getirildi.
Battalgazi Belediyesi, Cumhurbaşkanlığının kamu kurumlarında kreş açılmasına yönelik talimatının ardından binada çalışma başlattı. Yaklaşık iki ay süren düzenlemenin ardından kreşte çocuk kabulüne geçildi.
Taşkın: “Biz kullanmadık”
Kreşi ziyaret ederek sınıfları gezen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, çocuklarla bir araya geldi ve binanın geçmişteki kullanımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Taşkın, şunları söyledi: “Bulunduğumuz yer eski Stat Karakolumuz. Burası yıllarca park makamı olarak kullanıldı. Biz kullanmadık. Burayı hemşehrilerimizin hizmetine açmayı hedefledik. Gayemiz buydu. Cumhurbaşkanımızın kamu kurumlarında kreş açılmasına yönelik talimatının ardından çalışmalara başladık. Yaklaşık iki aylık çalışmanın sonunda binamızı güzel bir mekâna dönüştürdük ve çocuk kabulüne başladık. Dört sınıfımız var, 50 çocuk kapasitesine sahibiz.”
50 çocuk kapasiteli hale getirildi
Dört sınıftan oluşan Kreş ve Gündüz Bakımevinin 50 çocuk kapasitesine sahip olduğu bildirildi.
Kreş, öncelikli olarak Battalgazi Belediyesi personelinin çocuklarına hizmet verecek. Kapasitenin uygun olması halinde kurum dışından da çocuk kabul edilebilecek.
Taşkın, çalışan anne ve babaların en önemli ihtiyaçlarından birinin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir yer olduğunu belirtti.
“Çocuğumu nereye bırakacağım kaygısını gidermek istedik”
Başkan Taşkın, kreşin çalışan ailelerin ihtiyaçları dikkate alınarak hayata geçirildiğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Öncelikli hedefimiz, kurumumuzda çalışan personelimizin, ‘Çocuğumu nereye bırakacağım, sabah nasıl bırakacağım, akşam nasıl alacağım?’ kaygısını gidermekti. Burada hem kendi personelimizin çocuklarını alacağız hem de dışarıdan çocuk kabul etme imkânımız var. Özellikle anne ve babanın birlikte çalıştığı ailelerde, çocukların bırakılacağı yerin güvenli olması ve çalışılan yere yakınlığı önemli bir ihtiyaç. Biz de toplumun ihtiyaçlarını gözeterek bu hizmeti hayata geçirdik.”
Başkanların lokalinden çocukların kreşine
Uzun yıllar farklı amaçlarla kullanılan eski Stat Karakolu binası, yapılan dönüşümle birlikte artık çocukların kullanımına ayrıldı.
Taşkın, kreşte uzman personelin görevlendirildiğini ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını belirterek şunları söyledi:“İnşallah bu güzel mekân yıllarca yavrularımıza ev sahipliği yapacak. Aileler huzur ve güven içerisinde çocuklarını teslim edebilecek. Uzman personelimizi istihdam ettik, güvenlik tedbirlerimizi aldık. Çocuklarımıza, ailelerimize, Malatya’mıza ve Battalgazi’mize hayırlı olsun.”
Battalgazi Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevinde çocuk kabulü başladı.
KAYNAK / malatyayenises.com


































