SON DAKİKA
Reklam

Turgutlu'da silahlı saldırı: 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı

Turgutlu’da okul yolunda düzenlenen silahlı saldırıda 2’si ağır 11 öğrenci yaralandı. Şüpheli öğrenci ile anne, baba ve dedesi gözaltına alındı.

Turgutlu'da silahlı saldırı: 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı
A- A+
Reklam

EDİTÖR / malatyayenises.com Haber Merkezi 

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınında meydana gelen silahlı saldırıda 2’si ağır olmak üzere 11 öğrenci yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen 9. sınıf öğrencisi kısa sürede yakalanarak gözaltına alınırken, olayla bağlantılı olarak annesi, babası ve saldırıda kullanılan silahın kullanımında bulunduğu belirlenen dedesi de gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, olayın okul binasının dışında, öğrencilerin okullarına giderken kullandığı sokakta meydana geldiğini belirterek Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığınca kapsamlı soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İki Cumhuriyet savcısı görevlendirildi

Gürlek’in açıklamasına göre soruşturma, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısının koordinasyonunda yürütülüyor. Dosyada iki Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen ve adli süreçte çocuk statüsünde bulunan 9. sınıf öğrencisi kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

Manisa Valiliğinin de saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen öğrencinin yakalanarak gözaltına alındığını duyurduğu bildirildi.

Anne, baba ve dede de gözaltına alındı

Adalet Bakanı Gürlek, ailelerin bakım ve gözetim yükümlülüklerine ilişkin sorumlulukların yakın zamanda yapılan yasal düzenlemeyle daha açık ve güçlü hâle getirildiğini belirtti.

Bu kapsamda şüpheli öğrencinin annesi ve babası ile saldırıda kullanılan silahın kullanımında bulunduğu belirlenen dedesinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Gürlek, “Çocuklarımızın güvenliği söz konusu olduğunda hiçbir ihmalin, hiçbir sorumsuzluğun görmezden gelinmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Silahın çocuğun eline nasıl geçtiği araştırılıyor

Soruşturmada saldırıda kullanılan silahın şüpheli öğrencinin eline nasıl geçtiği ve silahın hangi koşullarda muhafaza edildiği de araştırılıyor.

Anne ve babanın bakım ve gözetim yükümlülüklerinin yanı sıra olay öncesinde akran zorbalığı yaşandığı yönündeki iddiaların da çok yönlü şekilde incelendiği belirtildi.

Gürlek, “Çocuklarımızın güvenliğini tehdit eden bu olayın üzerine hukuk içinde ve kararlılıkla gidilecek; sorumluluğu bulunanlar titizlikle tespit edilecek, hiçbir ihmal gözardı edilmeyecektir.” dedi.

Bir gün önce kavga yaşandığı bilgisi

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen öğrencinin olaydan bir gün önce okulun önünde “kız meselesi” nedeniyle kavga ettiği yönünde bilgi paylaşıldı.

Olay öncesindeki bu kavganın saldırıyla bağlantısının bulunup bulunmadığına ilişkin kesin bir bilgi verilmezken, Adalet Bakanlığının açıklamasında akran zorbalığı yaşandığı yönündeki iddiaların soruşturma kapsamında araştırıldığı bildirildi.

MEB’den üç müfettiş daha

Millî Eğitim Bakanlığının da olayın ardından inceleme başlattığı belirtildi.

İlde daha önce görevlendirilen müfettişe ek olarak üç Bakanlık müfettişinin de inceleme yapmak üzere Turgutlu’ya yönlendirildiği açıklandı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yaralanan öğrencilerin durumlarının ilgili bakanlık ve kurumlarla koordinasyon içinde takip edildiğini belirterek, “Yaralanan evlatlarımıza acil şifalar diliyor; ailelerine, arkadaşlarına ve eğitim camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Saldırıya ilişkin adli soruşturma ile idari incelemeler sürüyor.

KAYNAK / malatyayenises.com 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar