SON DAKİKA
Reklam

Yerinde dönüşüm süresi uzatılacak mı?

Yerinde dönüşüm süresi uzatılacak mı?
A- A+
Reklam

Malatya Haberleri 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 30 Haziran 2025’te sona erecek olan yerinde dönüşüm ruhsat teslim süresine ilişkin açıklamada bulunarak, sürenin uzatılması gerektiğini söyledi.

Başkan Sadıkoğlu, sürenin sona ermesine kısa bir süre kaldığını hatırlatarak, “Depremde evini kaybeden vatandaşlarımız hâlâ konteynerlerde yaşıyor. Bu insanlar yeni bir yuva kurmaya çalışırken ekonomik zorluklar, imar ve ruhsat işlemlerindeki gecikmelerle mücadele ediyor. Yaşanan bu koşullarda süre baskısı vatandaşlarımız için adil değil” dedi.

“Vicdani bir sorumluluk”

Sadıkoğlu, birçok kişinin sürece yetişemediğini belirterek, “Depremzede vatandaş süreyle yarıştırılmamalı. Yaşanan gecikmelerden vatandaş sorumlu tutulmamalı. Ruhsat teslim süresi en az yıl sonuna kadar uzatılmalıdır. Bu bir vicdani sorumluluktur” açıklamasını yaptı.

“Kâğıt üzerindeki takvim sahadaki durumu yansıtmıyor”

Başkan Sadıkoğlu, uygulama takviminin sahadaki gerçeklerle örtüşmediğini vurgulayarak, “Süre hem vatandaşlara hem de süreci yürüten kamu kurumlarına baskı oluşturuyor. 30 Haziran tarihinin yıl sonuna uzatılması, vatandaşların daha sağlıklı kararlar almasını sağlar” dedi.

“Deprem illerinin tamamı için geçerli”

Sadıkoğlu, çağrının yalnızca Malatya için değil, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep gibi tüm depremden etkilenen iller için geçerli olduğunu belirtti. “Desteklerin artırılması gerektiğini daha önce de ifade ettik. Şimdi ise resmi sürenin uzatılması için gerekli kararın kamuoyuyla paylaşılmasını bekliyoruz. Gayrı resmi açıklamalar vatandaşın kaygısını gidermiyor” diye konuştu.

malatyayenises.com

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.
Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam
Çok okunanlar