SON DAKİKA
Reklam

Yeşilyurt Belediyesi Mollakasım'da 12 Arsa Satacak

Yeşilyurt Belediyesi Mollakasım'da 12 Arsa Satacak
A- A+

Yeşilyurt Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait Mollakasım Mahallesi’nde bulunan 12 taşınmazı satışa çıkarıyor. İhale, 21 Mayıs 2026 Perşembe günü saat 10.00’da Belediye Encümen Salonu’nda yapılacak. Taşınmazlar, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında açık teklif usulüyle satılacak. Arsaların muhammen bedelleri 1 milyon 799 bin 850 lira ile 2 milyon 771 bin lira arasında değişiyor.

Malatya - Yeşilyurt Belediyesi, Mollakasım Mahallesi’nde bulunan 12 arsanın satışı için ihale düzenleyecek. Mülkiyeti belediyeye ait taşınmazların satış yetkisi, Yeşilyurt Belediye Meclisinin 5 Kasım 2025 tarihli ve 406 sayılı kararıyla Yeşilyurt Belediyesi Encümenine verildi.

İlan metnine göre, 14 Ekim 2025 tarihli ve 1194 sayılı Encümen Kararı ile oluşturulan Kıymet Takdir Komisyonu tarafından taşınmazların tahmini bedelleri belirlendi.

İhale, 21 Mayıs 2026 Perşembe günü saat 10.00’da Yeşilyurt Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacak. Satış işlemi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 1 ve 45. maddelerine göre açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek.

Satışa Çıkarılacak Arsalar

İlanda, Mollakasım Mahallesi’nde farklı ada ve parsellerde bulunan 12 arsanın satışa çıkarılacağı duyuruldu.

Mollakasım Mahallesi 453 ada 11 parseldeki 618,61 metrekarelik arsanın muhammen bedeli 1 milyon 855 bin 830 lira, geçici teminatı 55 bin 680 lira olarak belirlendi. İhale saati 10.00 olarak açıklandı.

453 ada 12 parseldeki 622,02 metrekarelik arsa için muhammen bedel 1 milyon 866 bin 60 lira, geçici teminat 55 bin 990 lira oldu. Bu taşınmazın ihalesi saat 10.10’da yapılacak.

453 ada 13 parselde yer alan 615,20 metrekarelik arsanın muhammen bedeli 1 milyon 845 bin 600 lira, geçici teminatı 55 bin 370 lira olarak kaydedildi. İhale saati 10.20 olarak duyuruldu.

453 ada 14 parseldeki 677,51 metrekarelik arsa için muhammen bedel 2 milyon 32 bin 530 lira, geçici teminat 60 bin 980 lira olarak açıklandı. İhale saat 10.30’da yapılacak.

453 ada 17 parseldeki 600 metrekarelik arsanın muhammen bedeli 1 milyon 800 bin lira, geçici teminatı 54 bin lira oldu. İhale saati 10.40 olarak belirtildi.

453 ada 18 parseldeki 600 metrekarelik arsa için muhammen bedel 1 milyon 800 bin lira, geçici teminat 54 bin lira olarak belirlendi. İhale saat 10.50’de yapılacak.

453 ada 19 parseldeki 599,95 metrekarelik arsanın muhammen bedeli 1 milyon 799 bin 850 lira, geçici teminatı 54 bin lira olarak ilan edildi. Bu taşınmaz için ihale saati 11.00 oldu.

453 ada 20 parseldeki 600 metrekarelik arsa için muhammen bedel 1 milyon 800 bin lira, geçici teminat 54 bin lira olarak duyuruldu. İhale saati 11.10 olarak açıklandı.

454 ada 6 parselde bulunan 650 metrekarelik arsanın muhammen bedeli 1 milyon 950 bin lira, geçici teminatı 58 bin 500 lira oldu. İhale saat 11.20’de yapılacak.

455 ada 8 parseldeki 644,71 metrekarelik arsa için muhammen bedel 2 milyon 192 bin 14 lira, geçici teminat 65 bin 770 lira olarak kaydedildi. İhale saati 11.30 olarak belirtildi.

456 ada 15 parselde bulunan 814,56 metrekarelik arsanın muhammen bedeli 2 milyon 769 bin 504 lira, geçici teminatı 83 bin 90 lira olarak açıklandı. İhale saat 11.40’ta yapılacak.

456 ada 16 parseldeki 815 metrekarelik arsa için muhammen bedel 2 milyon 771 bin lira, geçici teminat ise 83 bin 130 lira olarak ilan edildi. Bu taşınmazın ihalesi saat 11.50’de gerçekleştirilecek.

Satışa çıkarılan taşınmazların her biri için doküman bedeli 5 bin lira olarak belirlendi.

Şartname 5 Bin Liraya Alınabilecek

İhale şartnamesi ve ekleri mesai saatleri içinde Yeşilyurt Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünde görülebilecek. Şartname ayrıca 5 bin lira bedelle temin edilebilecek.

İhaleye katılacakların taşınmaz mal satış şartnamesini dosyalarına eklemesi gerekiyor. Şartnamenin her sayfasının ihaleye katılan kişi tarafından ayrı ayrı imzalanması şartı aranacak.

İmzası bulunmayan kişi veya firmaların dosyaları değerlendirme dışı bırakılacak.

İhaleye Katılım İçin İstenen Belgeler

İhaleye katılmak isteyenlerden geçici teminat makbuzu veya teminat mektubu istenecek. Belirlenen süreden sonra getirilecek belgeler işleme alınmayacak.

Gerçek kişiler için nüfus cüzdanı fotokopisi istenecek. Ayrıca ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış ikametgâh ilmühaberi veya yerleşim belgesi sunulacak.

İsteklilerin Türkiye’de tebligat adresi göstermesi ve telefon numaralarını bildirmesi gerekiyor.

İhaleye vekâleten katılım olması halinde, vekâletname ve vekâleten katılan kişinin noter tasdikli imza sirkülerinin sunulması gerekiyor.

Ayrıca vekâleten katılan kişinin ihaleye katılmaya yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli vekâletname ile noter tasdikli beyanname de istenecek.

Tüzel kişilerden, siciline kayıtlı olduğu ticaret veya sanayi odasından ya da idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden alınmış belge talep edilecek.

Tüzel kişilerin kayıtlı olduğu vergi dairesi, vergi numarası ve ticaret sicil gazetesi bilgilerini de sunması gerekiyor.

Ortak girişim olması halinde, ilgili mevzuata uygun noter tasdikli ortak girişim beyannamesi istenecek.

Belgeler 21 Mayıs Saat 09.59’a Kadar Teslim Edilecek

Teminat makbuzları ve belgelerin, 21 Mayıs 2026 Perşembe günü saat 09.59’a kadar Destek Hizmetleri Müdürlüğüne elden teslim edilmesi gerekiyor.

Bu saate kadar teslim edilmeyen başvurular geçersiz sayılacak.

Ödemeler Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerine yapılabilecek. Ayrıca Yeşilyurt Belediye Başkanlığı Ziraat Bankası hesabına da ödeme yapılabilecek.

İlan metninde, ödeme yapılacak IBAN bilgisi “TR71 0001 0021 8425 2267 2150 69” olarak duyuruldu.

Geçici teminat bedeli ve dosya doküman bedeli için Destek Hizmetleri Müdürlüğünden, satış bedeli için ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden tahakkuk kesildikten sonra ödeme yapılacak.

Encümen Kararı 15 İş Günü İçinde Onaylanacak

Yeşilyurt Belediyesi Encümenince alınan ihale kararı, Yeşilyurt Belediye Başkanı veya yetkili kılınan kişiler tarafından karar tarihinden itibaren 15 iş günü içinde onaylanacak veya iptal edilebilecek.

Belediye Başkanı ya da yetkili kişilerce kararın iptal edilmesi halinde ihale hükümsüz sayılacak.

İhale komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek şartıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olacak. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemeyecek.

İhalenin yapılmamasına karar verilmesi halinde, isteklilerden alınan geçici teminatlar iade edilecek.

Ödeme Yapılmazsa İhale Feshedilecek

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 31 veya 76. maddelerine göre onaylanan ihale kararının tebliğinden sonra, alıcıların 15 gün içinde yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor.

Bu kapsamda her türlü vergi, resim, harç ve diğer giderlerin ödenmesi, ihale sözleşmesinin imzalanması ve taşınmaz satış bedelinin ödenmesi şartı aranacak.

Ödemelerin zamanında yapılmaması veya sözleşmenin imzalanmaması halinde ihale feshedilmiş sayılacak. Bu durumda geçici teminat Yeşilyurt Belediyesi adına gelir kaydedilecek.

Satış sürecine ilişkin işlemler, ilanda belirtilen usul ve esaslara göre yürütülecek.

KAYNAK: malatyayenises.com / malatyagazete.com

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar