Yeşilyurt’ta ortaokullar için “Dünya İçin Çiz” yarışması
Spot:
Yeşilyurt Belediyesi, ortaokul öğrencilerine yönelik iklim değişikliği temalı resim yarışması başlattı. “Dünya İçin Çiz” adıyla düzenlenen yarışmada başvurular 30 Nisan 2026’ya kadar sürecek. Dereceye giren öğrencilere 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ödül verilecek. Sergilenmeye değer bulunan eserler de aynı gün sanatseverlerle buluşturulacak.
Malatya
Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevre bilincini küçük yaşlardan itibaren güçlendirmek amacıyla iklim değişikliği temalı “Dünya İçin Çiz” Ortaokullar Arası Resim Yarışması düzenliyor.
İklim değişikliği, çevre kirliliği ve sürdürülebilir yaşam konularında farkındalık oluşturmayı hedefleyen yarışma, öğrencilerin hayal gücünü sanatla buluşturmayı ve doğaya karşı sorumluluk bilincini artırmayı amaçlıyor. Yarışmaya katılan öğrenciler, dünyayı koruma mesajlarını hazırlayacakları resimlerle anlatacak.
16 Şubat 2026 tarihinde başlayan başvurular, 30 Nisan 2026 tarihine kadar devam edecek. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, hazırladıkları eserleri Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim edebilecek.
Yarışmada dereceye giren öğrenciler için para ödülleri de belirlendi. Buna göre birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye ise 5 bin TL verilecek.
Dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenecek programda sanatseverlerle buluşturulacak. Başarılı öğrencilerin ödülleri de aynı gün düzenlenecek törenle takdim edilecek.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, yarışmaya ilişkin açıklamasında, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur. ‘Dünya İçin Çiz’ yarışmamızla çocuklarımızın hem sanatsal yeteneklerini geliştirmelerini hem de iklim değişikliği konusunda bilinç kazanmalarını hedefliyoruz. Tüm öğrencilerimizi bu anlamlı yarışmaya katılmaya davet ediyoruz.” dedi.
Yarışma, öğrencilerin çevreye ilişkin duyarlılıklarını sanat yoluyla ifade etmelerine alan açarken, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek sergi ve ödül töreniyle tamamlanacak.
KAYNAK: malatyayenises.com / malatyagazete.com




































