
EDİTÖR / malatyayenises.com Haber Merkezi
Yeşilyurt Belediyesi, Gazze’de savaşın gölgesinde yaşam mücadelesi veren çocuklara dikkat çekmek, barış ve umut mesajı vermek amacıyla Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Gökyüzü Çocuklara Kalsın” temalı uçurtma etkinliği düzenledi. Çocuklar, aileleriyle katıldıkları programda rengârenk uçurtmalarını barış ve kardeşlik dilekleriyle gökyüzüne bıraktı.
Çocuklar aileleriyle etkinliğe katıldı
Yeşilyurt Belediyesi tarafından çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunmak ve dünyanın farklı bölgelerinde savaş ve çatışmaların ortasında kalan çocuklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe çocuklar ve aileleri katıldı.
Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya gelen çocuklar, hazırladıkları rengârenk uçurtmaları “Gökyüzü Çocuklara Kalsın” mesajıyla gökyüzüne bıraktı.
Etkinlikte uçurtmalar, çocukların barış, huzur ve umut dolu bir geleceğe yönelik dileklerinin simgesi olarak kullanıldı. Aileler de çocuklarıyla birlikte programa eşlik etti.
Atay: “Her çocuk barış içerisinde yaşamayı hak ediyor”
Etkinliğe katılan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, dünyanın neresinde olursa olsun bütün çocukların barış içinde yaşaması gerektiğini söyledi.
Gazze’de yaşananlardan en fazla etkilenen kesimlerin başında çocukların geldiğini ifade eden Atay, şunları kaydetti:
“Dünyanın neresinde olursa olsun tüm çocukların barış içerisinde yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Filistin’de yaşananlardan en fazla etkilenenlerin başında çocuklar gelmektedir. Bugün çocuklarımız uçurtmalarını gökyüzüne bırakırken, onların da özgürce oyunlar oynayabildiği, korkudan uzak bir dünyada yaşamalarını sağlayacak umut dolu yarınlara bakmalıyız.”
Atay, uçurtmaların barış ve kardeşlik mesajını temsil ettiğini belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Her bir uçurtmamız barışın, kardeşliğin ve çocuklarımızın gülümsemesinin sembolü olsun. Böylesine anlamlı ve özel etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan ailelerimize ve geleceğimizin teminatı değerli çocuklarımıza teşekkür ediyorum.”
Yüzlerce uçurtma gökyüzüne bırakıldı
Etkinliğin sonunda yüzlerce rengârenk uçurtma, barış ve kardeşlik mesajlarıyla gökyüzüne bırakıldı.
Programda, çocukların korkudan uzak ve özgürce oyun oynayabildiği, savaşların ve acıların yaşanmadığı bir dünya temennisi öne çıktı.
KAYNAK / malatyayenises.com


































