SON DAKİKA

"40 gün geçti, hasar tespit sonuçları açıklanmadı"

A- A+
Reklam

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Zirai donun üzerinden 40 gün geçti. Ne hasarın boyutu açıklanıyor, ne üreticilere yardım yapılıyor.İşleri güçleri Malatyalıları oyalamak” dedi.

1 KURUŞ DESTEK YAPILMADI

Malatya'da 14-15 Nisan geceleri etkili olan don nedeniyle çiçek veya tomurcuk aşamasında bulunan kayısının ne kadar etkilendiğini belirlemeye yönelik olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, mahalle bazında hasar tespit çalışmalarına 15 Nisan’da başlandığı açıklanmış, bu çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağı bildirilmişti. Aradan 40 gün geçmesine rağmen hasar tespit sonuçları açıklanmadığı gibi, üreticilere 1 kuruş destek de verilmedi.

Zirai donun ardından, üreticilerinin sorunlarını mecliste yaptığı konuşmalar ile dile getiren , konuyla ilgili basın açıklamaları yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hasar tespit çalışmalarının yılan hikayesine döndüğünü belirtti.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Zirai donun üzerinden 40 gün geçti. Ne hasarın boyutu açıklanıyor, ne üreticilere yardım yapılıyor.İşleri güçleri Malatyalıları oyalamak” dedi.

14-15 Nisan’da Malatya genelinde meydana gelen zirai don felaketi nedeniyle Akçadağ, Battalgazi, Yeşilyurt, Yazıhan, Darende, Kale, Elazığ Baskil gibi düşük rakımın olduğu yerlerde yüzde 70’in üzerinde bir zarar oluştuğunu, sadece kayısının değil, badem, ceviz, meyveye gelmiş her ürünün yandığını, Malatya’nın  bir doğal afetle karşı karşıya kaldığını belirten Ağbaba,”1 yıl boyunca bin bir zorlukla yapılan üretimin 1 günde yanması hem üreticiler hem de Malatya ekonomisi için büyük bir kayıp. Bu kaybın bir nebze olsun giderilmesi için devlet tam da bu zaman da gücünü göstermeli, yaraları sarmalıdır. Ancak görünen o ki yine ipe un seriliyor, zaman içerisinde verilen destek sözleri unutturulmak isteniyor” dedi.

“AKP Milletvekillerinin hasar tespit çalışması sonrası yaraların sarılacağı yönündeki beyanlarının gerçek olmadığın ortaya çıktı” diyen Ağbaba, “Tarım Bakanımız Malatya çiftçisinin yanında olduğunu belirtti, ‘devletimiz dün olduğu gibi bugün de gerekeni yapacaktır’ ‘hasar tespiti Cumhurbaşkanına sunulacak ve destek talep edilecek’ şeklindeki cümlelerle 40 gündür Malatyalıları oyalıyorlar. Destek verilecekse verilsin, daha ne bekleniyor? Üretici zaten geçtiğimiz yıldan borç yükü altında ezilmiş, üzerine hem dünyanın en yüksek enflasyonu eklenmiş, hem de don felaketi. AKP’ye göre destek verilmesi için daha ne olması gerekiyor? Ayrıca sadece borçları erteleyerek bu yara sarılmaz. Hasar gören tüm üreticilere, hasarlarının boyutuna göre nakdi destek sunulmalıdır. Bu süreç daha fazla uzatılmadan Malatyalıların beklentileri karşılanmalıdır” Dedi.

MALATYA'DA NELER VAR... İŞTE O VİDEOLAR

 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar