SON DAKİKA
Reklam

"Aşıların kalp krizi arttırdığına dair bir tane bilimsel veri yok"

A- A+

Malatya'da 6 Şubat depremlerinin ardından şehir yaşamının zorlaştığını belirten İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir, "Şehrin hayatı zorlaştı. Deprem çok büyük bir yıkım yaptı. Deprem sadece binaları yıkmadı, kültürel alt yapıyı da yıktı, alışkanlıkları da yıktı, dostlukları ve insanın konfor alanlarını da yıktı. Hepsi bir araya geldiğinde Malatya, yaşanılması zor bir şehir haline geldi." dedi.

Prof. Dr. Hasan Pekdemir, Gazeteci Hülya Kaya’nın hazırlayıp sunduğu ERTV’de Güne Bakış Programına konuk oldu. 

Stres Kalp Hastalıklarının En Büyük Sebebi

Günümüzde kalp hastalıklarının en büyük sebeplerinden birinin stres olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Pekdemir, "Bu şehirde yaşayıp da stres altında olmamak mümkün değil. Stres yükü gittikçe artıyor. Deprem, Türkiye'nin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiği döneme denk geldi. '2-3 yılda toparlanır' deniliyordu, ama benim gördüğüm bu toparlanma bir on yılları bulacak. Bu durum Malatya'yı çok geri götürecek." ifadelerini kullandı.

Pandemi ve Aşılar Hakkında

Krona döneminde kalp hastalarının arttığını ve bunun her pandemi döneminin bir sonucu olduğunu belirten Prof. Dr. Pekdemir, "Özellikle krona gibi ağır gribal enfeksiyonlar kalp krizi riskini artırıyor. Kalp ve dolaşım sistemi hastaları akciğer hastalarından daha ağır etkilendiler. Aşıların kalp krizi riskini arttırdığına dair bir tane bilimsel veri yok. Söylenti çok. Pandemi geçeli 3 yıl olmuş, şimdi kalp krizi geçirmiş, aşıdan olduğunu söylüyor. Aşı yapımı için çok ciddi bir süreç geçiriliyor ve ondan sonra izin veriliyor. Aşıların yan etkisi olmuş mudur mutlaka vardır. Ben aşıya karşı değilim, aşı olmalıyız." şeklinde konuştu.

Kalp Hastalıkları Gençleşiyor

Kalp hastalığının yıllar içinde gençleştiğini ve gençlere doğru gittiğini belirten Prof. Dr. Pekdemir, "Burada stres, beslenme kültürü, hareket, yaşam tarzı çok önemli. Bunlar bulunmadığı müddetçe gittikçe gençlere doğru geliyor." dedi.

Prof. Dr. Pekdemir, “Bir hasta tekrar tekrar acillere, polikliniklere başvuruyorsa sağlık açısından onun problemini çözememişiz demektir." diyerek sağlık sistemine eleştiride bulundu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Uzm Dr Orhan Kara (1 hafta önce)
    Değerli hocamız basına açıklama yapma özgürlüğünüzü sonuna kadar kullanabilirsiniz. O özgürlük bende de olsaydı size ve tüm bilim insanlarımıza bir kaç cümlelik sorularım olacaktı. 1-MRNA adlı deneysel preparat ne zaman aşı sınıfına girdi? 2-Prodrom belirtisi olmayan yeni moda kalp krizleri hakkında görüşünüz nedir? 3- Sizce covid tedavisinde kullanılması mecburi ilaçlar olarak doktorlara dayatılan Hidroksiklorokin ve azitromisin kombinasyonu kardiyolojik açıdan risk teşkil eder mi? 4- Servislerdeki Covid hastalarının ani kardiyak arrest ile ölmelerinin sebebi neydi? 5-Aşılarda olmayan grafen maddesi, covid MRNA -aşısında(!)-ne amaçla kullanılmıştır? 6- Patates çuvalının yere düşmesi şeklindeki kalp krizlerinin özellikle bolca Alaman aşılılarda meydana gelmesini araştıran herhangi bir araştırma ekibi veya bilimsel çalışma var mı?
    0
    0
    Yanıtla
Reklam
Çok okunanlar