SON DAKİKA
Reklam
Reklam

CHP Hekimhan'da Kayısı Mitingi Düzenledi

CHP Hekimhan'da Kayısı Mitingi Düzenledi
A- A+

Hekimhan ilçesinde Hekimhan Belediyesi’nin organize ettiği  ‘Büyük Kayısı Mitingi’nde, kayısı fiyatlarının düşmesi ve üreticilerin artan maliyetler karşısında yaşadığı zorluklar gündeme taşındı. CHP Milletvekili Veli Ağbaba, çiftçilerin yoksullaştırıldığını vurguladı.

 Malatya’nın Hekimhan ilçesinde, kayısı üreticilerinin yaşadığı sorunları dile getirmek amacıyla Hekimhan Belediyesinin öncülüğünde ‘Büyük Kayısı Mitingi’ düzenlendi. Mitingde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, kayısı üreticilerinin yaşadığı zorlukları ve tarım sektöründeki sorunları ele aldı. 

Mitingde konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kayısı fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre ciddi oranda düştüğünü belirterek, çiftçilerin giderek yoksullaştığını ifade etti. Ağbaba, “Geçtiğimiz yıl kuru kayısı 200 ila 280 TL arasında satılırken bu yıl 110 ila 120 TL arasında satılıyor. Gübre geçen yıl 500 TL’yken bu yıl 1100 TL, mazot geçen yıl 19 TL’yken bu yıl 46 TL. Bu tablo çiftçinin nasıl yoksullaştırıldığının kanıtıdır” dedi.

Ağbaba, “Kayısı Malatya’nın en önemli tarımsal ürünü ve bu ürünü korumak, üreticileri desteklemek zorundayız. Çiftçi ektiğinin karşılığını alamıyor ve bu tablo Malatya’nın sesinin duyulmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Ağbaba ayrıca Malatya’da yaşanan deprem felaketi sonrası yeterli destek alınmadığını vurguladı ve çiftçilere birlik olma çağrısında bulundu: “Kalkın ayağa, sesinizi duyurun. Birlik olursak bu sorunları aşarız.”

Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ise tarım sektöründeki sorunlara dikkat çekerek, “Hükümetin günübirlik, plansız yaklaşımları tarımı bitirdiği gibi, Malatya kayısısı ve üreticisini de sahipsiz kılmıştır” diye konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, “AKP yönetimi liyakatsizdir, beceriksizdir. Bu şehrin kayısısına sahip çıkmadılar. Bu şehirde iktidar partisinin milletvekilleri Tarım ve Orman Bakanı’na, cumhurbaşkanına ulaşıp, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) kayısıyı aldıramadılar" dedi.

malatyayenises.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam
Çok okunanlar