SON DAKİKA
Reklam
Reklam

Cinayet gibi kazaya cinayetten ceza: 40 yıl hapis

Cinayet gibi kazaya cinayetten ceza: 40 yıl hapis
A- A+

Malatya’da yaklaşık 2 yıl önce kaldırımda yürüyen 2 gence çarparak feci şekilde ölümlerine neden olan sürücü hakkında “olası kastla ölümü neden olma” suçundan toplam 40 yıl hapis cezası verildi. 

Malatya'da 2020 yılında meydana gelenve 2 gencin ölümüyle sonuçlanan  trafik kazası ile ilgili  yargılama sonuçlandı.

Cinayet gibi trafik kazası, 20 Aralık 2022 tarihinde gece saat 01.35 sularında Çavuşoğlu Mahallesi çevre yolu üzeri Taner kız Öğrenci Yurdu’nun önünde meydana gelmişti. Kaza da N.S. idaresindeki 44 ABL 349 plakalı hafif ticari araç ile Eski Köy Garajları istikametine tali yolda seyir halinde iken, Kız Öğrenci Yurdu’nun önüne geldiğinde kaldırımda yürümekte olan Şemsettin Karadağ (18) ve Hivan Taşkıner'e (17) çarparak ölümlerine neden olmuştu. Kaza da çarpmanın etkisi ile araç gençlerden birisi 25 metre, diğerini ise 30 metre sürükleyerek savrulmuştu. 

Kaza ile ilgili olarak Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan kamu davası sonuçlandı. Dava da sanık olarak yargılanan sürücü N.S. hakkında “Olası kastla adam öldürme suçundan” ceza verdi. Mahkeme sanığa 2 kişiyi olası kastla adam öldürmekten her bir ölüm için 20’şer yıldan toplam 40 yıl hapis cezasına hükmetti. 

Hüküm, Bölge Adliye ve Yargıtay'ın kararı onaylaması ardından kesinleşecek. 

malatyayenises.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam
Çok okunanlar