SON DAKİKA

“Yıkım işleri Elazığ, Diyarbakır ve Bingöl firmalarına, taşeronluk Malatya firmalarına”

“Yıkım işleri Elazığ, Diyarbakır ve Bingöl firmalarına, taşeronluk Malatya firmalarına”
A- A+

Malatya’daki hafriyat firmaları, 6 Şubat depremlerinden dolayı ağır hasarlı binaların yıkım işlerinin tamamen Diyarbakır ve Bingöl menşeli firmalarına verildiğini, ihaleleri alan o firmaların Malatya firmalarına taşeronluk teklif ettiğini söyleyerek, yaşanan gelişmelere tepki gösterdiler. 

Toplam 36 binanın yıkılacağı kentte üst yapı ve hafriyat işi yapan firmalar, yıkım işlerinin Malatyalı firmalar yerine çevre illere verilmesinden rahatsızlık duyarak, “Malatya’daki milletvekilleri ve il başkanlarıyla görüştük. Lakin bir sonuç alamadık.” açıklamasını yaptılar. 

Malatya’da üst yapı ve hafriyat işi yapan firmaların 6 Şubat depremlerinden sonra sıkıntılar yaşadığını dile getiren hafriyat firması sahiplerinden Aydın Şahin, depremden yıkım işlerinin Malatyalı ve Malatya’da bulanan firmalara verilmediğini çevre illerdeki firmalara verildiğini iddia etti. 

-“Malatya firmaları olarak iş yapmaya talip olduk, ama vermediler”

Hafriyat firması sahipleri adına konuşan  Aydın Şahin, “6 Şubat depremlerinde Malatya’mız hem büyük can kayıpları hem de mal kaybı yaşadı. Bu noktada binalarımız ağır hasar aldı veya yıkıldı. 11 aylık süreç içerisinde Malatya’da TOKİ konutları dediğimiz Toplu Konut İdaresinin yaptığı konutlar ve yıkım işleri haricinde Malatya’da hiçbir iş yapılmamakta. Bizde bu noktada yapım işleri olmadığı için hafriyat ve yıkım işleri olduğu için Yatırım Koordinasyon Başkanlığına başvuruda bulunduk. Malatya'nın yıkım işlerini AFAD aracılığıyla yapılan yıkım işlerini talip olduğumuzu söyledik. Bu Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanı şu anki Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanından bir önceki başkanla görüşme yaptık. Malatya’mızda iş olmadığını, sıkıntı olduğunu, sadece yakın işler olduğunu bu noktada bize yardımcı olmalarını istedik. Yanımızda çalışan personele işten çıkarmak istemediğimizi söyledik. Kendileri de sağ olsun Malatya’ya öncelik verdiğini ve Malatyalı firmaları çalıştırmak istediğini söylemişti. Tabii bu süreçte belli bir zaman yıkım yaptık, çalıştık. Bundan sonraki süreçte ise işler bitti, yeni iş almak için Yatırım İzlemeye gittiğimizde yeni bir vali yardımcısının geldiği söylendi. Aynı şekilde vali yardımcısının karşısına çıktık ve iş istedik. Yanımızda çalıştırdığımız işçileri çıkarmak istemediğimizi, çalışmak istediğimizi söylediğimizde cevap çok manidar oldu bize. ‘Bu bizi ilgilendiren bir konu değil’ dedi ve iş vermedi. Biz bu süreci tabii bekledik, değerlendireceğiz dedik, beklettiler bizi ama iş vermediler” şeklinde konuştu. 

-“Dışarıdan gelip ihale alan firmalar Malatya firmalarına taşeronluk teklif ediyor”

Malatya’da bu işi yapan hafriyatçılara öncelik tanınmasını beklediklerini dile getiren Şahin, “Aradan belli bir süre geçtikten Elazığ, Diyarbakır ve Bingöl menşeli firmalar bizi aramaya başladı. Yüklü miktarda yıkım işi aldıklarını ve alt taşeron olmamızı istediler. Biz de tabii buna tepki gösterdik. Siyasi parti liderleriyle Malatya’daki milletvekilleri ve il başkanlarıyla görüştük. Lakin bir sonuç alamadık. Malatya’daki idarecilere, mülki amirlere seslenmek istiyoruz; Malatyalı işadamlarına, hafriyatçılara, üst yapı işi yapanlara öncelik tanıyın. Çünkü yıkılan, yanan, sıkıntı çeken Malatya’nın firmalarıdır. Malatya’nın insanı dışarıdan gelen kişiler burada iş yaparsa tekrar memleketine dönüyor. Buraya yatırım yapmıyor. Bunu önceliğinize alın istiyorum” ifadelerini ileri sürdü. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar