SON DAKİKA
Reklam

Darende'de Korkutan Yangına Hava Desteğiyle Müdahale

Malatya'nın Darende ilçesi Yeşiltaş Mahallesi'nde çıkan bahçe yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı. Yangında iki ahır ve bir evin çatısı zarar görürken, itfaiye ve belediye ekipleri hava desteği dahil tüm imkanlarla müdahale ediyor.

Darende'de Korkutan Yangına Hava Desteğiyle Müdahale
A- A+
Reklam

Malatya'nın Darende ilçesi Yeşiltaş Mahallesi'nde çıkan bahçe yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek ev ve eklentilerini etkiledi. Yangına hava desteği dahil tüm imkanlar seferber edildi.

Vali Yavuz: "Olay Yerine İntikal Ediyorum"

Malatya Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada Darende Yeşiltaş Mahallesi'nde çıkan yangının ev ve eklentilerini etkilediğini belirterek, hava desteği dahil tüm imkanların seferber edildiğini bildirdi. Vali Yavuz, "Olay yerine intikal etmek üzere yoldayım. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Lütfen dikkatli ve tedbirli olalım" ifadelerini kullandı.

Yangına 9 Araç ve 2 İş Makinesiyle Müdahale Ediliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, Darende Yeşiltaş Mahallesi'nde meydana gelen bahçe yangınının rüzgarın etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine sirayet ettiğini duyurdu. Açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 9 araç ve 2 iş makinesi ile Darende Belediyesi'ne ait su tankeri ve iş makinelerinin yangına müdahale ettiği belirtildi.

Belediye açıklamasına göre yangında iki ahır ve bir evin çatısı yandı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Vali Seddar Yavuz yangın bölgesinde yapıtğı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, "Darende ilçemiz Yeşiltaş Mahallesi'nde meydana gelen yangına Valiliğimizin koordinasyonunda devletimizin tüm imkanları seferber edilerek müdahale edilmiştir. 
Yangın mahalline bizzat giderek yapılan çalışmaları koordine ettik . Koordineli ve güçlü bir çalışma sonucunda ağır sonuçlar doğurabilecek bir yangın kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır. Fedakârca görev yapan tüm ekiplerimize teşekkür ediyor, hemşehrilerimizden resmî kurumlarımızın uyarı ve tedbirlerine hassasiyetle riayet etmelerini rica ediyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin. Geçmiş olsun." şeklindeki ifadeleri kaydetti. 

KAYNAK: malatyayenises.com 

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar